Κυκλώματα διαφθοράς στο ΙΚΑ

Κυκλώματα διαφθοράς στο ΙΚΑ
ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ από ΑΜΕΑ-Τους αύξησαν την συμμετοχή στα τεχνητά μέλη.(EUROKINISSI-ΒΑΙΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ) Eurokinissi

"Μαϊμού" συντάξεις, επιδόματα και πακτωλός χρημάτων στο ΙΚΑ. Διαβάστε για τα κυκλώματα που δρούσαν με...πρότυπο αυτό της Καλλιθέας

Διαστάσεις παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη δράση κυκλωμάτων στο ΙΚΑ καθώς μετά το ΙΚΑ της Καλλιθέας σειρά είχε το ΙΚΑ Πατησίων ενώ συνολικά στο μικροσκόπιο βρίσκονται εννέα υποκαταστήματα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, στο ΙΚΑ Πατησίων εντοπίστηκε σκάνδαλο κατά το πρότυπο Καλλιθέας ενώ πρωταγωνίστριες είναι και πάλι γυναίκες υπάλληλοι.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, μετά τις αποκαλύψεις για χορήγηση συντάξεων και επιδομάτων σε ασφαλισμένους μαϊμού, οι έρευνες δείχνουν πως σημαντικός αριθμός εργαζομένων λάμβανε επίδομα ασθενείας το οποίο άγγιξε συχνά τον μισό μισθό ενώ παράλληλα δούλευε και κολλούσε κανονικά ένσημα!

Και αυτό γιατί μέχρι πρόσφατα δεν υπήρχε διασταύρωση των στοιχείων ημερομισθίων και αδείας από το ασφαλιστικό ταμείο και έτσι ενώ δούλευαν κανονικά μπορούσαν και προσκόμιζαν βεβαιώσεις ότι ήταν άρρωστοι.

Από τα υποκαταστήματα που ελέγχονται αυστηρά, τρία βρίσκονται στην Αττική, ένα στην Κρήτη και άλλο ένα στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης, ενώ σε άλλα τέσσερα υποκαταστήματα στην Αθήνα και στην Κρήτη γίνονται έλεγχοι για χορήγηση συντάξεων σε ασφαλισμένους-“φαντάσματα”.

Διαψεύδει η Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ

“Οι πληροφορίες για κυκλώματα στο ΙΚΑ Πατησίων και σε άλλα υποκαταστήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι, “η πάταξη φαινομένων διαφθοράς διέπονται από κανόνες που τηρούνται απαρέγκλιτα και τα πορίσματα δίνονται στη δημοσιότητα με επίσημες ανακοινώσεις της Διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και των άλλων Διωκτικών Αρχών”.

“Οι ελεγκτικές δομές του Ιδρύματος έχουν δώσει δείγμα γραφής για τις προσπάθειες που καταβάλλουν, την αποτελεσματικότητα των ενεργειών τους και τη μεθοδολογία που ακολουθούν για το χτύπημα παραβατικών συμπεριφορών. Οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται με τρόπο συστηματικό, καθολικό και υπεύθυνο” καταλήγει η ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα