Κυρ. Μητσοτάκης: Αντίθετος στην πρόταση της τρόικας για διαθεσιμότητα 5.000 δημοτικών υπαλλήλων

Κυρ. Μητσοτάκης: Αντίθετος στην πρόταση της τρόικας για διαθεσιμότητα 5.000 δημοτικών υπαλλήλων
Με σύνθημα «Νέα Δημοκρατία - Νέα Ελλάδα» άνοιξετην Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013, η αυλαία των τριήμερων εργασιών του 9ου συνεδρίου της Ν.Δ. στο γήπεδο Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο. Στο συνέδριο αναμένεται να δώσουν το «παρών» πάνω από 4.000 στελέχη από όλη τη χώρα. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με την ψηφοφορία για την ανάδειξη των αιρετών μελών της νέας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ το επόμενο Σαββατοκύριακο θα αναδειχθεί ο νέος γραμματέας του κόμματος και η Εκτελεστική Επιτροπή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης για την πρόταση της τρόικας να μπουν σε διαθεσιμότητα 5.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Σοβαρή εμπλοκή δημιουργήθηκε χθες το βράδυ κατά τη συνάντηση με την τρόικα, όσον αφορά στους εργαζόμενους στη δημόσια διοίκηση. Η τρόικα αρνήθηκε να συμπεριληφθούν οι 5.000 μετατάξεις εκπαιδευτικών στην κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων του Δημοσίου και απαίτησε οι 5.000 εκπαιδευτικοί να βγουν πρώτα σε διαθεσιμότητα για 3-4 μήνες.

Κάθετα αντίθετος στην πρόταση υπήρξε ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης, ο οποίος αρνήθηκε να βάλει τόσο τους καθηγητές σε αυτή τη διαδικασία, όσο και την ελληνική οικογένεια σε σοβαρή δοκιμασία, αφού σε μια τέτοια περίπτωση η σχολική χρονιά το Σεπτέμβριο θα ξεκίναγε με ακόμη πιο μειωμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ενώπιον της επιμονής της τρόικας η κινητικότητα των 12.500 υπαλλήλων να συνοδεύεται από διαθεσιμότητα, επιλέχθηκε οι 5.000 υπάλληλοι να προκύψουν από άλλους τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και κυρίως από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγή του υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης “όταν έχω να επιλέξω ανάμεσα στο να σώσω καθηγητές και την εκπαίδευση των παιδιών και στο προσωπικό των ΟΤΑ, του οποίου η εργασιακή αρτιότητα δεν είναι αποδεδειγμένα η απαιτούμενη, επιλέγω να σώσω τους καθηγητές”.

Κατά πληροφορίες, σημαντικός αριθμός υπαλλήλων ΟΤΑ -που θα μπουν σε κινητικότητα- θα προκύψει από δήμους που συνδυάζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και πλεονάζον προσωπικό.

Σε ό,τι αφορά το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας, οι 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι (4.000 σύμφωνα με στοιχεία της ΚΕΔΕ) θα μπουν καταρχήν σε διαθεσιμότητα για 1-2 μήνες. Στο διάστημα αυτό θα αξιολογηθούν από το υπ. Δημόσιας Τάξης, προκειμένου να επιλεγούν όσοι θα απορροφηθούν τελικά. Το ποσοστό απορρόφησή τους εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 80%-90%. Στη συνέχεια, όσοι απορροφηθούν θα περάσουν από εκπαίδευση.

Οι χθεσινοβραδινές διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχισθούν και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Στις δυο το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών θα μεταβεί και ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι διαπραγματεύσεις εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σήμερα.

Έκτακτο Δ.Σ. συγκαλεί αύριο η ΚΕΔΕ

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλεί για αύριο στις 6 το απόγευμα η ΚΕΔΕ, ενόψει των εξελίξεων στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης κάνει λόγο για «πρωτοφανή προχειρότητα» στους κυβερνητικούς χειρισμούς και σημειώνει «ότι δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και επεξεργασμένο σχέδιο για τον εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Δεν είναι δυνατόν το 2013 οι κυβερνώντες να κινούνται στη λογική πονάει δόντι, πέφτει κεφάλι».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα