Κυβέρνηση: Στόχος να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση ως τον Μάιο

Κυβέρνηση: Στόχος να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση ως τον Μάιο
Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών στην Αθήνα,προκειμένου να υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο και να επικυρωθεί στο επόμενο eurogroup,Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 (EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος) eurokinissi

Ζητούμενο στον πρώτο κύκλο επαφών με τους θεσμούς, ο εντοπισμός θεμάτων που μπορούν να καθυστερήσουν, ώστε να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης

Την εξάλειψη προβλημάτων που μπορεί να δημιουργήσουν καθυστερήσεις στην τέταρτη αξιολόγηση, όπως π.χ. οι αλλαγές στο δημόσιο, συζήτησαν κατά την πρώτη συνάντηση οι θεσμοί με το οικονομικό επιτελείο ώστε να επιτευχθεί ο στόχος: Τα 88 προαπαιτούμενα να έχουν κλείσει μέσα στον Μάιο.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε ότι στον πρώτο αυτό κύκλο των επαφών με τους θεσμούς θα πρέπει να εντοπιστούν από τα συνολικά 88 προαπαιτούμενα, τα θέματα που μπορούν να καθυστερήσουν ώστε να υπάρχει ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης: “Για παράδειγμα ένα τέτοιο θέμα μπορεί να είναι οι αλλαγές στο δημόσιο με τις τοποθετήσεις των νέων Γενικών Γραμματέων και των γενικών διευθυντών”.

Ο υπουργός τόνισε ότι δεν έγινε καθόλου συζήτηση για τα θέματα της τρίτης αξιολόγησης που θα εξεταστούν έτσι κι αλλιώς στο EWG της Πέμπτης 1ης Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα ολοκληρωθεί και η πρώτη αυτή επίσκεψη των θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση.

Προηγουμένως έγινε συνάντηση ειδικά για το φιλόδοξο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων του 2018. Μάλιστα συζητήθηκαν και εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που κάποια από αυτές δεν έχει την αναμενόμενη κατάληξη ώστε να μην αποκλίνει η Ελλάδα από τους στόχους.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, οι θεσμοί αναμένεται να επανέλθουν στην Αθήνα μετά το Πάσχα για ένα δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων, με στόχο να κλείσει η τέταρτη αξιολόγηση μέσα στον Μάιο και στις 21 Ιουνίου να έχουμε συνολική συμφωνία γα χρέος και επόμενη μέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα