Ο Όσμπορν είδε Βαρουφάκη: Να επιλέξουμε την ικανότητα αντί για το χάος

Ο Όσμπορν είδε Βαρουφάκη: Να επιλέξουμε την ικανότητα αντί για το χάος
British Finance Minister George Osborne, left, and Greece's new finance minister Yanis Varoufakis pose for the media before their meeting at 11 Downing Street in London, Monday, Feb. 2, 2015. France's Socialist government offered support Sunday for Greece's efforts to renegotiate debt for its huge bailout plan, amid renewed fears about Europe's economic stability. The backing was a victory for Varoufakis, striking a more conciliatory tone as he seeks new conditions on debt from creditors who rescued Greece's economy to save the shared euro currency. (AP Photo/Matt Dunham) Eurokinissi

Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος συνάντησαν τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για το θέμα της ελληνικής διαπραγμάτευσης. Ποιο μήνυμα στέλνει ο Όσμπορν στην Ευρώπη (Vid)

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν δήλωσε ότι μια αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος καθίσταται ταχέως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.

“Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία”, δήλωσε ο Όζμπορν αφού συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

“Καλώ τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να ενεργήσει με υπευθυνότητα, αλλά είναι επίσης σημαντικό η ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη”, δήλωσε ο Όζμπορν.

“Είναι μια αναδυόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία. Και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, επιλέγουμε την ικανότητα αντί για το χάος”, πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Ο κ. Βαρουφάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Όζμπορν επί 45 λεπτά στο γραφείο του τελευταίου στην Ντάουνινγκ Στριτ. Μετά τη συνάντηση ο Έλληνας υπουργός αναχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.

Φωτογραφία: Guardian

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα