Λύση πριν την απεργία των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού θέλει ο ΣΕΤΕ

Λύση πριν την απεργία των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού θέλει ο ΣΕΤΕ

Κι ενώ βρίσκεται στην κορύφωσή της η τουριστική περίοδος, με σημαντική άνοδο σε σχέση με πέρυσι, προβληματισμό δημιουργούν στον κλάδο του τουρισμού επικείμενες απεργιακές κινητοποιήσεις

Του Δημήτρη Μπαλή

Προ ημερών είχαμε για μία ημέρα απεργία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, με ελάχιστη συμμετοχή, γεγονός που δεν επηρέασε τη λειτουργία τους. Είναι ένα θέμα βέβαια η συνδικαλιστική ενότητα.

Πάντως, στον τομέα του Πολιτισμού, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και όταν κηρύσσεται μια απεργία βλέπουμε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους κλειστούς. Με αυτό το δεδομένο και ανεξάρτητα από το δίκαιο ή το άδικο των εργαζομένων, δημιουργείται θέμα στον τουρισμό και πριν από λίγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννης Α. Ρέτσος, έστειλε επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού και με κοινοποίηση προς την υπουργό Τουρισμού, σχετικά με την επικείμενη απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού.

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

Προς την

Κυρία Λυδία Κονιόρδου

Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

Κοιν. Κυρία Έλενα Κουντουρά, Υπουργό Τουρισμού

Αθήνα, 25 Ιουλίου 2017

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα, σχετικά με την επικείμενη απεργία που αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, για τις 29 και 30 Ιουλίου 2017, στο σύνολο των αρχαιολογικών χώρων της Αττικής.

Το πολιτιστικό απόθεμα της Ελλάδας αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα. Ειδικότερα για την Αττική και την πόλη της Αθήνας, οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία αποτελούν έναν από τους βασικότερους λόγους επιλογής ταξιδιού. Μάλιστα, για πολλούς από αυτούς τους ταξιδιώτες, η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής είναι στόχος ζωής, αφού δεν θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ξανά παρόμοιο ταξίδι.

Για να μην δημιουργηθούν συνθήκες αρνητικής φήμης για ολόκληρη τη χώρα, ιδίως κατά τη διάρκεια της κορυφής της τουριστικής περιόδου, παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να βρεθεί η κατάλληλη λύση η οποία θα αναιρέσει την απόφαση για την επικείμενη απεργία και οι αρχαιολογικοί χώροι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Α. Ρέτσος

Πρόεδρος ΔΣ

SHARE:

24Media Network