Μάχη για δικαιότερο ΕΝΦΙΑ δίνει το ΥΠΟΙΚ

Μάχη για δικαιότερο ΕΝΦΙΑ δίνει το ΥΠΟΙΚ
Snapshot from Athens on 12th of October 2014. 12th of October is the anniversary of the city`s liberation from WW2 German occupation. / 12 , 2014. Sooc

Σε εφαρμογή η αξιοποίηση του προσωπικού των εφοριών για επιτόπιους σαρωτικούς ελέγχους λόγω τουριστικής περιόδου. Κλειστές οι εφορίες μια ή δύο ημέρες την εβδομάδα. Μάχη χωρίς τυμπανοκρουσίες για την πάταξη της φοροδιαφυγής, προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης

Έναν δικαιότερο ΕΝΦΙΑ φέτος σε σχέση με πέρυσι προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε πως ήδη το υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού αλλαγών για τον ΕΝΦΙΑ, ώστε ο φόρος να καταστεί φέτος πιο δίκαιος και πιο αποτελεσματικός από πέρυσι.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τεράστια πρόκληση την αύξηση των κρατικών εσόδων, εξηγώντας πως στην τρέχουσα συγκυρία βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη μάχη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Δίνουμε μεγάλη μάχη, χωρίς τυμπανοκρουσίες, για την είσπραξη του ΦΠΑ, τόνισε χαρακτηριστικά για να επισημάνει πως θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα στον αγώνα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Προαναγγέλλοντας δέσμη μέτρων για την τόνωση των εσόδων, ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε πως καταβάλλεται προσπάθεια να αξιοποιηθεί μέρος του προσωπικού των εφοριών, προκειμένου να συνδράμει σε σαρωτικούς επιτόπιους ελέγχους κατά την τουριστική περίοδο.

Ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε πως για μία ή για δύο ημέρες την εβδομάδα οι εφορίες θα είναι κλειστές, καθώς “γίνεται προσπάθεια για εξοικονόμηση προσωπικού προκειμένου να συνεισφέρει στους εντατικούς ελέγχους κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου”.

Καθώς, όπως σημείωσε, το προσωπικό των εφοριών δεν επαρκεί, θα κλείνουν οι εφορίες για μια ή για δύο ημέρες την εβδομάδα, προς αξιοποίηση του προσωπικού για τους επιτόπιους ελέγχους.

“Εάν οι εφορίες κλείνουν για μία ή δύο μέρες, αυτό δεν σημαίνει πως οι εφοριακοί θα κάθονται.

Όσοι βρίσκονται στις θέσεις τους θα εργάζονται κανονικά”, εξήγησε ο κ. Αλεξιάδης.

Σε ό,τι αφορά την υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας παράτασης της προθεσμίας, τονίζοντας πως η διαδικασία βαίνει ικανοποιητικά, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί το 65% των φορολογικών δηλώσεων.

Έχουν γίνει πράγματα για τις καταθέσεις στο εξωτερικό, τόνισε, σε άλλο μέρος της τηλεφωνικής του παρέμβασης στην ΕΡΤ, ο κ. Αλεξιάδης, παραδεχόμενος πως “πρέπει να ελέγξουμε περισσότερο τις λίστες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα