Μακροχρόνια άνεργοι: Στην τελική ευθεία το επίδομα των 400€

Μακροχρόνια άνεργοι: Στην τελική ευθεία το επίδομα των 400€
Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Στην υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ, εγκρίνεται οικονομική ενίσχυση ύψους τετρακοσίων ευρώ σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο.

Mέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα των 400 ευρώ για όσους απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1ης Μαρτίου του 2020.

Στην κοινή υπουργική απόφαση που εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ, εγκρίνεται εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ύψους τετρακοσίων ευρώ (400,00 €) σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1-3-2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας.

Από το συγκεκριμένο επίδομα εξαιρούνται όσοι απέκτησαν την ιδιότητα του ανέργου από 1η Απριλίου του 2019 (συνεπώς με το ξέσπασμα της πανδημίας ήταν δύο χρόνια μακροχρόνια άνεργοι) οι οποίοι είχαν ήδη πάρει από το Απρίλιο το επίδομα των 400 ευρώ.

Γι αυτούς θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες η απόφαση για την χορήγηση διπλής δόσης Ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για όσους είναι μακροχρόνια άνεργοι για πάνω από δύο χρόνια η οποία αναμένεται να καταβληθεί μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου.

Σε ότι αφορά την τωρινής ενίσχυσης των 400 ευρώ η καταβολή της θα γίνει από τον ΟΑΕΔ κατόπιν έγκρισης από το Δ.Σ. του Οργανισμού, μετά από έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Διευθύνσεων.

Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:

α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,

β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,

γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

δ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ),

ε) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),

στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version