Μασουράκης: 'Πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και μετά το μνημόνιο'

Εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο: «Ανταγωνιστικότητα για Ανάπτυξη: Προτάσεις πολιτικής», την Τετάρτη 19 αρτίου 2014, στην Εθνική Τράπεζα.
(EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ)
Εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για την παρουσίαση του συλλογικού τόμου με τίτλο: «Ανταγωνιστικότητα για Ανάπτυξη: Προτάσεις πολιτικής», την Τετάρτη 19 αρτίου 2014, στην Εθνική Τράπεζα. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) EUROKINISSI

Ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό -και μετά το μνημόνιο- να συνεχίσει να φέρνει επενδύσεις στη χώρα, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας

«Η οικονομία πάει καλύτερα, ανακάμπτει, αλλά πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες και μετά το μνημόνιο» δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Μιχάλης Μασουράκης.

Τόνισε ότι η χώρα πρέπει να αγκαλιάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, σημειώνοντας ότι πρέπει να να φύγουν πόροι από τους παραδοσιακούς κλάδους σε εξωστρεφείς. Επισήμανε ότι αυτό γίνεται αλλά υπάρχουν αγκυλώσεις και πιέσεις και οι εξελίξεις δεν τρέχουν με τους απαραίτητους ρυθμούς. Πρόσθεσε ότι διαρθρωτικές αλλαγές σημαίνει και κατάργηση προνομίων καθώς δεν μπορεί να κάνει λεφτά κάποιος χωρίς να δουλεύει.

O κ. Μασουράκης είπε ότι περιμένει από τον πρωθυπουργό -και μετά το μνημόνιο- να συνεχίσει να φέρνει επενδύσεις στη χώρα, ώστε να δημιουργηθούν δουλειές.

Επισήμανε την ανάγκη μείωσης της φορολογίας λέγοντας ότι είναι αρκετά υψηλή και σε συνδυασμό με άλλη κόστη -όπως το ενεργειακό- δημιουργεί προβλήματα.

ADVERTISING

SHARE: