Με νομοσχέδιο κωδικοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις της λίστας Βαρουφάκη

Με νομοσχέδιο κωδικοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις της λίστας Βαρουφάκη
Συνεδρίαση της Βουλής με αντικείμενο την εκλογή Προέδρου της Βουλής την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Τι αφορούν τα άρθρα του νομοσχεδίου, που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. "Συμφωνία το αργότερα έως τις πρώτες ημέρες του Μαΐου", σύμφωνα με τον Γιάννη Δραγασάκη

Νομοσχέδιο για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη», ετοιμάζει η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Αυτό αποφασίστηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνικής κυβέρνησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών.

Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν: δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μάλιστα δήλωσε: “Στόχος το πολυνομοσχέδιο να είναι έτοιμο αύριο. Εκτός πολυνομοσχεδίου θέλουμε να είναι έτοιμες οι παρεμβάσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακά και αυξήσεις ΦΠΑ. Η διαπραγμάτευση είναι δύσκολη, αλλά έχει εισέλθει στην τελική ευθεία”.

Στη σύσκεψη, εκτός του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  κ. Σπύρος Σαγιάς.

Δραγασάκης: Συμφωνία με τους δανειστές το αργότερο έως τις πρώτες ημέρες του Μαΐου

Τον στόχο της ελληνικής κυβέρνησης για επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέχρι τα τέλη Απριλίου ή το αργότερο κατά τις πρώτες ημέρες του Μαΐου επανέλαβε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκης, που συμμετείχε στην πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση της νέας ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας στο υπουργείο Οικονομικών.

Η συμφωνία πρέπει να ολοκληρωθεί τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, γιατί όχι και στο τέλος Απριλίου. Αυτό είναι η επιδίωξή μας, τόνισε ο κ. Δραγασάκης, κατά την έξοδό του από το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν δίστασε να καταγγείλλει πως οι Ευρωπαίοι έχουν ένα πολυεπίπεδο σύστημα, συμπαγές και μονολιθικό, με Eurogroup, Euro Working Group και τεχνικά κλιμάκια. Σε αυτήν την «πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης» θα εντοπίζουμε θέματα που απαιτούν πολιτικό χειρισμό, τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της νέας ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, τη σκυτάλη παίρνει η τηλεδιάσκεψη του Brussels Group.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα