Με παράδεισο παρομοίασε την Ελλάδα στους Γερμανούς

Με παράδεισο παρομοίασε την Ελλάδα στους Γερμανούς
ΒΟΥΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

"Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, αλλά παράδεισος ευκαιριών", τόνισε σε ομιλία του σε Γερμανούς βιομήχανους ο πρωθυπουργός. Αισιοδοξία για πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. Ανοιχτό κάλεσμα για επενδύσεις. "Σεβαστείτε την προσπάθειά μας" τόνισε ο ίδιος (Vid)

Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα κάνει τα πάντα για να πετύχει στην προσπάθειά της να σταθεί στα πόδια της και θα τα καταφέρει παρείχε, μιλώντας στους Γερμανούς βιομηχάνους στο Βερολίνο, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου.

Υπογράμμισε πως οι Έλληνες κάνουν θυσίες που πονάνε και ζητούν στήριξη, για την οποία είναι ευγνώμονες. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για επένδυση στην κοινή ευρωπαϊκή επιτυχία, στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ετήσια ημερίδα του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας, το πρωί της Τρίτης, ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε από τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της πράσινης ανάπτυξης, λέγοντας ότι η Γερμανία δείχνει στην Ελλάδα το δρόμο για να αναπτύξει τους τομείς αυτούς και εξέφρασε την ελπίδα να μπορέσει η Ελλάδα να προσφέρει ηλιακή ενέργεια στη Γερμανία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως υπάρχουν πολλές χώρες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν τα λιμάνια και στα αεροδρόμια της χώρας, καταλήγοντας: “Θέλω να ελπίζω ότι θα μπορέσετε να επενδύσετε κι εσείς”.

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την οικονομική επένδυση στην Ελλάδα, “επένδυση σε κοινές ευρωπαϊκές επιτυχίες, στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον”.

Όπως είπε μάλιστα “στόχος μας δεν είναι μόνο να μειώσουμε το έλλειμμα αλλά να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών αλλά και στον εαυτό μας”.

Είπε ότι “δεν αποφεύγουμε την αυτοκριτική” αλλά “η κρίση μας προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία για να ξεκινήσουμε τις μεταρρυθμίσεις”.

Τόνισε ότι στην Ελλάδα έχουν περάσει πρωτοφανείς μεταρρυθμίσεις, υπογραμμίζοντας: “Οι επενδύσεις σας στην Ελλάδα δεν θα κολλήσουν στο παρελθόν”.

Από τα σημαντικότερα προβλήματα ανέφερε την ανταγωνιστικότητα και την έλλειψη σε επενδύσεις, αλλά είπε ότι “θα πάψουν να υπάρχουν καθώς θα μειώσουμε τη γραφειοκρατία”.

Τόνισε ότι οι μεγάλες επιδοτήσεις που έλαβε η Ελλάδα για τη γεωργία “μας έκανε λιγότερο ανταγωνιστικούς καθώς το εύκολο χρήμα δεν βοηθάει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα