Με το βλέμμα στο Eurogroup και την ψήφιση των μέτρων – φωτιά

Με το βλέμμα στο Eurogroup και την ψήφιση των μέτρων – φωτιά
Ενας ζητιάνος μπροστά απο το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στην οδό Σταδίου σε στιγμιότυπο,σήμερα Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010 (EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ) Eurokinissi

Το νομοσχέδιο για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις έρχεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προς ψήφιση στη Βουλή. Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση του Eurogroup παρά τις εκκρεμότητες των νέων μέτρων

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Θα κατατεθεί επίσης δεύτερο νομοσχέδιο, με επείγοντα χαρακτήρα, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.

Σε περίπτωση που χρειαστεί, το υπουργικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη, να ρυθμίσει εκκρεμότητες του PSI με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ορίστηκε, αναμένεται να γίνει στις 8 Μαρτίου και στις 11 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί.

Στη συνεδρίαση επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος στο Εurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει θετική διάθεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για να δοθεί και το αναπτυξιακό πακέτο, μετά την απόφαση του Εurogroup και την ολοκλήρωση του PSI.

Στο Μαξίμου, παρά τις εκκρεμότητες των νέων μέτρων και το χρηματοδοτικό κενό που εξακολουθεί να υφίσταται στο νέο πακέτο διάσωσης, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα