Μείωση κόστους με εθελούσια έξοδο ετοιμάζουν οι τράπεζες

Μείωση κόστους με εθελούσια έξοδο ετοιμάζουν οι τράπεζες

Το τελικό "Ναι" από το ΤΧΣ πήρε η Τράπεζας Πειραιώς για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου εργαζομένων της. Τη σκυτάλη θα λάβουν Εθνική, Alpha, Eurobank που επίσης σχεδιάζουν μείωση κόστους με εθελοντική αποχώρηση εργαζομένων

Η αντίστροφη μέτρηση για τη μείωση εργαζομένων στις τράπεζες ξεκίνησε. Οι τράπεζες που έχουν στα πλάνα τους νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου (Πειραιώς, Εθνική, Alpha και Εurobank – καθώς και η Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο), έχουν ήδη εγγράψει αντίστοιχες προβλέψεις στους ισολογισμούς τους και έχουν συνυπολογίσει το αντιστάθμισμα του κόστους των προγραμμάτων εξόδου, με τη σταδιακή εξοικονόμηση κόστους που θα έχει ως αποτέλεσμα η  παραπάνω στρατηγική τα προσεχή έτη.

Ταυτόχρονα με τη μείωση εργαζομένων, επιχειρείται ανά περίπτωση και κλείσιμο καταστημάτων στην προοπτική μιας διετίας. Κινήσεις, που σαφώς έχουν ως στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους, καθώς το κόστος μισθοδοσίας είναι από τα βασικότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στην Τράπεζα Πειραιώς, η οποία μόλις χθες το απόγευμα έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για το φιλόδοξο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που αφορά κάτι λιγότερο από 1600 άτομα.

Ειδικότερα, χθες συνεδρίαζε το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, το οποίο ενέκρινε το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Τράπεζας Πειραιώς, έχοντας άλλωστε τη θετική εισήγηση από την προηγούμενη εβδομάδα της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ταμείου.

Η εν λόγω έγκριση θα αποτελέσει πρόκριμα και για τα αντίστοιχα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των υπολοίπων συστημικών τραπεζών. Αναλόγως της μορφής και της έγκρισης που θα δώσει το ΤΧΣ στην Πειραιώς, θα κινηθούν οι διαδικασίες και για Εθνική, Alpha και Eurobank. Να σημειωθεί ότι οι επίσημες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των τραπεζών για το 2015 είτε άμεσα είτε στο περιθώριο των conference calls που είχαν με Ελληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές, κοινοποίησαν την πρόθεση για εθελούσια αποχώρηση εργαζομένων, κάτι που θα έχει άμεσα θετική επίπτωση στα λειτουργικά τους κόστη.

Έτσι, πέραν της Τράπεζας Πειραιώς που στοχεύει σε 1570 άτομα, η Εθνική εξετάζει την αποχώρηση 1.605 εργαζομένων (και ενδεχομένως άλλων 1.000 από θυγατρικές εξωτερικού) , η Eurobank άλλων 1.000 ατόμων και η Alpha Bank, τουλάχιστον 174 ατόμων ως αρχή. Συνολικά δηλαδή στην αγορά, αναμένεται να ανοίξει ο δρόμος για την εθελούσια έξοδο για περίπου 4.350 άτομα, τα οποία θα δηλώσουν ενδιαφέρον , κάνοντας χρήση ιδιαίτερα ελκυστικών κινήτρων.

Για το σκοπό αυτό έχουν εγγραφεί προβλέψεις στους ισολογισμούς τους, της τάξεως συνολικά των 400 εκατ ευρώ και συγκεκριμένα, 118 εκατ ευρώ για την Εθνική, 110 εκατ ευρώ για την Πειραιώς, 64,3 εκατ. Ευρώ για την Alpha, και 115 εκατ ευρώ για τη Eurobank . Οι προβλέψεις αυτές βέβαια είναι πιθανό να μην περιορίζονται αποκλειστικά στα προγράμματα αποχώρησης αλλά να περιλαμβάνουν και άλλες πρωτοβουλίες. Επίσης, άλλες τράπεζες σκέφτονται να υλοποιήσουν άμεσα τη μείωση του προσωπικού τους  και άλλες το 2017, ανάλογα με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης για το οποίο έχουν δεσμευθεί.

Σήμερα, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς απασχολεί 14.370 άτομα στην Ελλάδα. Στην Εθνική, το Προσωπικό ανέρχεται σε 12.300 άτομα, στη Eurobank 10.800.

Με την ίδια λογική της μείωσης κόστους, η Τράπεζα Κύπρου που απαριθμεί συνολικά 4.300 άτομα, εξετάζει πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, αλλά αυτό είναι μια στρατηγική απόφαση που θα ληφθεί αυτή την εβδομάδα.  Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Τράπεζας που ατύπως κυκλοφόρησε στα γραφεία της Τράπεζας έκανε λόγο για κατάργηση 220 θέσεων και όπως ανέφερε το κυπριακό site stockwatch, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, κ. Hourican σε εγκύκλιο του προς το προσωπικό στις 9 Μαρτίου, έκανε λόγο για πλεονασμό 250 ατόμων. Βεβαίως, είναι σε γνώση της Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου ότι ένα ανάλογο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου χρήζει διαβούλευσης με την ΕΤΥΚ (Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου).

Σε ότι αφορά τον Ομιλο Πειραιώς, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει τη δυνατότητα επιλογής είτε άμεσης αποχώρησης είτε σταδιακής, τύπου sabbatical. Τα κίνητρα που θα δοθούν στους εργαζομένους εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα ελκυστικά, ανεξάρτητα με το ποια οδό εξόδου θα επιλέξουν ( την άμεση ή τη σταδιακή). Στην άμεση αποχώρηση, οι εργαζόμενοι που θα μπορέσουν να υπαχθούν στις διατάξεις του προγράμματος θα λάβουν υψηλή αποζημίωση και επιπλέον μπόνους. Στη σταδιακή αποχώρηση, προβλέπεται διετής άδεια με αποδοχές και με παροχή έξτρα κινήτρων. Το πρόγραμμα sabbatical το εφάρμοσε η Πειραιώς και προ ετών, λανσάροντας πρώτη στην αγορά μία τέτοια πρωτοβουλία, δίνοντας τη δυνατότητα σε μητέρες ή φοιτητές να αποχωρήσουν για συγκεκριμένο διάστημα από τις θέσεις τους, λαμβάνοντας τμήμα αποδοχών τους. Τότε, το πρόγραμμα αυτό είχε τεράστια επιτυχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE:

24Media Network