Μέρκελ: Συμφωνία με την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές τη Δευτέρα

default image

Τι ανέφερε σε ηγετικά στελέχη της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς η Γερμανίδα Καγκελάριος. Πληροφορίες αναφέρουν, ότι είπε πως δεν θα δεχτεί "να την εκβιάσει" η Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σε ηγετικά στελέχη κομμάτων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ότι πρέπει να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα πριν ανοίξουν οι αγορές την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με δύο πηγές που έλαβαν μέρος σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με τις δύο πηγές, η Μέρκελ είπε επίσης στους ηγέτες κομμάτων που ανήκουν στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) του Ευρωκοινοβουλίου ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί “να την εκβιάσει” η Ελλάδα. Άλλοι συμμετέχοντες στη συνάντηση του ΕΛΚ απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τι είπε η Μέρκελ.

“Μάλλον υπαναχωρούμε, παρά προοδεύουμε”

“Δεν έχουμε επιτελέσει ακόμα την επαρκή πρόοδο. Νιώθω, πως σε αρκετά θέματα, μάλλον υπαναχωρούμε, παρά προοδεύουμε”, δήλωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

“Η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει να δουλεύει με τους φορείς. Η Σύνοδος Κορυφής δεν θα αναβληθεί. Πρώτα είναι θέμα των υπουργών οικονομικών και μετά των θεσμών. Στη Σύνοδο θα συζητήσουμε το θέμα της μετανάστευσης. Πρέπει να πω, ότι εδώ έχουν επιτελεστεί πρόοδοι, έχουν γίνει κοινές προσπάθειες. Πρέπει να βρούμε λύσεις, που θα επαρκούν σε βάθος χρόνου. Να καταπολεμήσουμε τα αίτια της μετανάστευσης. Οι προτάσεις της Κομισιόν έχουν γίνει προς την καλύτερη κατεύθυνση”, πρόσθεσε.

Ολάντ: Η συμφωνία είναι εφικτή. Η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε πως η συμφωνία είναι εφικτή και αναγκαία, ωστόσο υπάρχουν αποκλίσεις που παραμένουν.

“Θα πρέπει να αφήσουμε τους θεσμούς και την Ελλάδα να δράσουν, για να μπορέσουμε να βρούμε λύση. Το πιο γρήγορο θα είναι και το καλύτερο. Όταν μία συμφωνία είναι αναγκαία και εφικτή, δεν θα πρέπει να λαμβάνει χώρα την τελευταία στιγμή, γιατί θα έχουν χαθεί πολλά και η Ελλάδα δεν έχει πολύ χρόνο”, είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα