Μέρκελ: Ο Τσίπρας να δεχτεί τη γενναιόδωρη προσφορά των θεσμών

Μέρκελ: Ο Τσίπρας να δεχτεί τη γενναιόδωρη προσφορά των θεσμών
G7 summit in Bavaria, on June 8, 2015 / G7, , 8 , 2015 SOOC

Δεν υπάρχει plan B για την Ελλάδα σε περίπτωση μη συμφωνίας, τόνισε σε συνέντευξη Τύπου η Άνγκελα Μέρκελ, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη "γενναιόδωρη", όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των πιστωτών της χώρας, προς το συμφέρον της Ελλάδος

Η Άνγκελα Μέρκελ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τη “γενναιόδωρη”, όπως τη χαρακτήρισε, προσφορά των πιστωτών της χώρας, προς το συμφέρον της Ελλάδος.

“Σήμερα το πρωί ενθαρρύναμε τον Κ. Τσίπρα να δεχτεί την γενναιόδωρη προσφορά των θεσμών”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν πρόκειται για την επιμήκυνση, η λεγόμενη γενναιοδωρία, είπε: “Δεν θέλω να πω λεπτομέρειες για το τι είναι η “γενναιοδωρία”.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι τώρα εναπόκειται στην Αθήνα να κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση των εταίρων της στην ευρωζώνη.

“Κάναμε ένα βήμα προς την Ελλάδα”, δήλωσε η ίδια σε συνέντευξη Τύπου.

“Τώρα εξαρτάται από την ελληνική πλευρά να κάνει ένα αντίστοιχο βήμα”, τόνισε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε αποφασιστικής σημασίας την αυριανή συνεδρίαση του Eurogroup. “Επιθυμούμε να φτάσουμε σε λύση όλα τα κράτη, να βασίζετε σε μια αρχή. Ίδια προσπάθεια κ αλληλεγγύη”, τόνισε. Μεταξύ άλλων, είπε πως “συμφωνήσαμε με την Ελλάδα ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να είναι μικρότερος το 2015”.

“Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποδεχτεί την προσφορά των θεσμών”, συμπλήρωσε και τόνισε πως δεν υπάρχει plan B.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα