Μόνιμος εκθεσιακός χώρος του ΕΟΤ στη Σαγκάη

Μόνιμος εκθεσιακός χώρος του ΕΟΤ στη Σαγκάη

Διευρύνονται οι σχέσεις Ελλάδας – Κίνας σε εμπορικό και τουριστικό επίπεδο. Αναγκαία η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σαγκάης

Πολλαπλασιάζονται τα οφέλη της χώρας μας από τη συνεργασία με την πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη, την Κίνα. Η διεύρυνση των σχέσεων αποφέρει καρπούς σε εμπορικό επίπεδο, με τα ελληνικά προϊόντα -κυρίως αγροδιατροφής- να αυξάνουν την παρουσία τους στην Κίνα, ενώ αναπτύσσεται παράλληλα και ο τουρισμός.

Κατά την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά στη Σαγκάη και έπειτα από συνάντηση με το δήμαρχο του Πουντόνγκ -Σαγκάης, Ji Zhaoliang, εξασφαλίστηκε για δέκα χρόνια η παρουσία μόνιμου εκθεσιακού χώρου του ΕΟΤ, εντός του μόνιμου Ελληνικού Περιπτέρου (Greek Pavilion) που βρίσκεται στη Ζώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης. Μάλιστα, ο δήμαρχος παρουσίασε στην υπουργό τις δυνατότητες σύναψης νέων συνεργασιών που προσφέρει ηΖώνη Ελεύθερου Εμπορίου της Σαγκάης για τις ελληνικές επιχειρήσεις στην αγορά της Κίνας, με έμφαση στη γαστρονομία και τον τουρισμό.

Εξάλλου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην αναγκαιότητα δρομολόγησης απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ Σαγκάης-Αθήνας, καθώς οι προοπτικές που διανοίγονται για την ανάπτυξη εμπορικών και τουριστικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος – Κίνας με επίκεντρο τη Σαγκάη είναι πολύ μεγάλες.

Το εγχείρημα της αεροπορικής σύνδεσης δεσμεύτηκε να στηρίξει και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου Σαγκάης, Weng Zhuliang, μέσω του νέου αεροδρομίου του Πουντόνγκ-Σαγκάης, το οποίο υπάγεται στη διοίκηση του Οργανισμού.

Επίσης, η Έλενα Κουντουρά επισκέφτηκε από κοινού με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Κόκκαλη, την παγκοσμίως αναγνωρισμένη startup εταιρεία στην ανάπτυξη λύσεων τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης (AI – artificialintelligence),   DeepBlueTechnology, η οποία εδρεύει στη Σαγκάη. Οι εκπρόσωποι της DeepBlue παρουσίασαν λύσεις τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης για τη συγκομιδή και διανομή αγροτικών προϊόντων,αυτοκινούμενα μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτοκινούμενα οχήματα, και αυτοματοποιημένα ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στην Ελλάδα. Επίσης, εκδήλωσαν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά, για την ανάπτυξη συνεργασιών με ελληνικές εταιρείες στους τομείς των μεταφορών, της πρωτογενούς παραγωγής και του τουρισμού.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version