Μοσκοβισί: Ενδεχόμενο Grexit θα ήταν συνολική αποτυχία

Μοσκοβισί: Ενδεχόμενο Grexit θα ήταν συνολική αποτυχία

Για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις του, μίλησε ο Επίτροπος Οικονομίας της Ε.Ε., προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup. Αναλυτικά τι δήλωσε ο ίδιος για ενδεχόμενο Grexit

Η σημερινή συνεδρίαση είναι σημαντική γιατί πρέπει να αποφασίσουμε αν θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας προς τις Ελλάδα, καθώς και για τις προϋποθέσεις που θα το συνοδεύουν, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί προσερχόμενος σήμερα στο Eurogroup.

Θα εξετάσουμε αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, είπε ο Π. Μοσκοβισί, τονίζοντας ότι το Eurogroup αναμένει από την ελληνική πλευρά να παρουσιάσει συνολικές, συγκεκριμένες και αξιόπιστες προτάσεις για να επανεκκινήσουν οι συνομιλίες για ένα νέο πρόγραμμα.

“Το Grexit θα ήταν μια τρομερή αποτυχία”, συνέχισε ο Γάλλος Επίτροπος, τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να εξηγήσουν πώς επιθυμούν να κινηθούν για να αποφευχθεί το χειρότερο σενάριο, το οποίο η Επιτροπή δεν επιθυμεί.

“Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι για να επιτευχθεί συμφωνία”, πρόσθεσε ο Π. Μοσκοβισί και κάλεσε όλες τις πλευρές να παραμερίσουν τα πολιτικά παιχνίδια, για το καλό της Ελλάδας και για το καλό της ευρωζώνης. Όπως είπε, υπάρχουν πιθανές τεχνικές λύσεις, όμως η μπάλα βρίσκεται στο ελληνικό γήπεδο, η Ελλάδα πρέπει να μας πει τί είναι αυτό που θέλει. Πρέπει πάνω απ’ όλα οι προτάσεις που θα παρουσιάσει σήμερα ο νέος υπουργός οικονομικών της Ελλάδας, ο κ. Τσακαλώτος να είναι συγκεκριμένες και αποτελεσματικές, πρόσθεσε.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα