Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό

Περισσότερη ακρίβεια για το ασφαλιστικό ζητεί ο Μοσκοβισί, ενώ εκτίμησε ότι πολύ σύντομα οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα

Η Ελλάδα θα πρέπει να βελτιώσει τις προτάσεις της για το ασφαλιστικό προκειμένου να προχωρήσει στο πρόγραμμα και να ξεκινήσει τις συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προσφέρει “πιο συγκεκριμένες παραμέτρους” για το σχέδιο αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του Bloomberg. στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετία.

“Μέχρι στιγμής, υπάρχει ένα πολύ εποικοδομητικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις” συνέχισε ο Μοσκοβισί, εκτιμώντας ότι “πολύ σύντομα οι επικεφαλής των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα”.

“Πρέπει πρώτα να έχουμε την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – θέλω αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό”, δήλωσε ο Μοσκοβισί. Αυτό θα ανοίξει τον δρόμο για να ολοκληρωθεί η πρώτη συνολική αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης και “μετά από αυτό, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για την αναδιάταξη (re-profiling) του ελληνικού προγράμματος” χαμηλώνοντας το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους”.

Σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, σημείωσε ότι το Ταμείο προσφέρει αξιοπιστία και συνιστά εγγύηση για την εφαρμογή του. Επίσης, δήλωσε πως σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό και την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις νέες δεσμεύσεις της Ελλάδας να συνεχίσει τις συνομιλίες στην κατεύθυνση ενός νέου προγράμματος του ΔΝΤ. Τέλος, επισήμανε ακόμη ότι υπάρχει ένα “εποικοδομητικό” κλίμα στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα