Μοσκοβισί: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017

Μοσκοβισί: Στο 4,2% του ΑΕΠ το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί AP

Το σχόλιο του επίτροπου Οικονομικών για το υπερπλεόνασμα σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat. "Είναι περισσότερο από το διπλάσιο του στόχου του 1,75%" ανέφερε μεταξύ των άλλων

Πανηγυρική ήταν η δήλωση του αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί για τα στοιχεία της Eurostat.

«Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα δείχνουν ότι η Ελλάδα υπερέβη για ακόμη μια φορά τους δημοσιονομικούς της στόχους για το 2017. Το πλεόνασμα του 0,8% του ΑΕΠ το 2017 –πρόκειται για το δεύτερο συνεχόμενο έτος που η Ελλάδα σημείωσε πλεόνασμα – ήταν πολύ καλύτερο από το αναμενόμενο την τελευταία πρόβλεψη της Επιτροπής τον Νοέμβριο του 2017. Ας θυμηθούμε ότι το 2009 το έλλειμμα της Ελλάδας ξεπερνούσε το 15% του ΑΕΠ! Οι τεράστιες προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της και τη μεταρρύθμιση της οικονομίας της αποδίδουν τώρα», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί.

«Το πρωτογενές πλεόνασμα, υπολογιζόμενο με τη μέθοδο που συμφωνήθηκε με όλους τους εταίρους στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ, έφθασε το 4,2% του ΑΕΠ το 2017: περισσότερο από το διπλάσιο του στόχου του 1,75% του ΑΕΠ. Αυτά τα καλά νέα είναι ευπρόσδεκτα στο χέρι για την Ελλάδα πριν από τις κρίσιμες συζητήσεις της Ευρωομάδας που πρέπει να προετοιμάσουν ένα θετικό συμπέρασμα για το πρόγραμμα αυτό το καλοκαίρι», κατέληξε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα