Μοσκοβισί: "Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία"

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Για τεχνικές διαφορές κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, όσον αφορά το "ναυάγιο" στη συνεδρίαση του Eurogroup. Σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα

Η ευρωζώνη απέχει ελάχιστα από μία συμφωνία που θα ανοίξει τον δρόμο στην εκταμίευση της επόμενης δόσης της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, λίγες ώρες μετά τις άκαρπες ολονύχτιες συνομιλίες κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup.

"Πραγματικά βρισκόμαστε σε απόσταση αναπνοής από μία συμφωνία και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε", εξήγησε στο δίκτυο Europe 1 ο Πιερ Μοσκοβισί και σημείωσε:

Η ευρωζώνη "θα απειλείτο, εάν δεν επιτυγχάναμε συμφωνία, αλλά για μία ακόμη φορά διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες. Κατά δεύτερον, έχουμε εγκαταστήσει μηχανισμούς ελέγχου των δεσμεύσεων της Ελλάδας...Για μία ακόμη φορά, βρισκόμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία".

"Μένουν ακόμη ορισμένες τεχνικές παράμετροι προς διευθέτηση, με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα επιτόκια επί των δανείων που οι πιστωτές έχουν χορηγήσει στην Ελλάδα ή με ποιον τρόπο θα μειωθούν τα κέρδη που οι κεντρικές τράπεζες έχουν από τα ελληνικά ομόλογα", εξήγησε ο Πιερ Μοσκοβισί. "Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα φθάσουμε σε συμφωνία τη Δευτέρα", επέμεινε.

Επειτα από συνομιλίες 11 ωρών, τα μέλη του Eurogroup ανακοίνωσαν ότι απέτυχαν να φθάσουν σε συμφωνία και ανακοίνωσαν ότι θα συνέλθουν και πάλι στις 26 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για να λάβουν μία συμφωνία ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα.

"Σημειώθηκε πρόοδος, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη", δήλωσε η γενική δευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Eurogroup αναφέρεται ότι σημειώθηκε πρόοδος με τη συζήτηση σειράς αξιόπιστων προτάσεων που αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας. Η συνεδρίαση διακόπηκε ώστε να πραγματοποιηθεί η τεχνική επεξεργασία ως προς ορισμένα στοιχεία του πακέτου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network