Να ηγηθεί η Εθνική Τράπεζα της ανάκαμψης της οικονομίας!

5  "i-bank  & "      ,  21  2015.  - / - /
5 "i-bank & " , 21 2015. - / - / -

«Είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις της Εθνικής στο να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας. Η Εθνική, με κεφαλαιακούς δείκτες χωρίς προηγούμενο στην αγορά μας, και μέσω της πλεονάζουσας ρευστότητάς της, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να υποστηρίξει επιχειρήσεις νέας νοοτροπίας, μέσω ορθής ανάληψης κινδύνου, και ευθυγράμμιση κινήτρων μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης”. Μήνυμα από τη διοίκηση της Εθνικής με αφορμή τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της.

Φιλοτελιστές και…. τραπεζίτες συναντήθηκαν χθες στο παλαιό ταχυδρομείο της οδού Αιόλου, το γνωστό κτίριο Μελά, που σήμερα ανήκει στην Εθνική Τράπεζα. Το παρελθόν και η ιστορία συνδέθηκε με το σήμερα, με τη συγκυρία, με τις σχέσεις τραπεζών και οικονομίας, τραπεζών και κοινωνίας. Οπως και τότε, η Εθνική καλείται να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας.

Συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, ήταν σαφής για το ρόλο της Εθνικής, δηλώνοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Είμαστε έτοιμοι να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις της Εθνικής στο να ηγηθεί της ανάκαμψης της οικονομίας. Η Εθνική, με κεφαλαιακούς δείκτες χωρίς προηγούμενο στην αγορά μας, και μέσω της πλεονάζουσας ρευστότητάς της, είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την οικονομία και να υποστηρίξει επιχειρήσεις νέας νοοτροπίας, μέσω ορθής ανάληψης κινδύνου, και ευθυγράμμιση κινήτρων μεταξύ τράπεζας και επιχείρησης. Πιστεύω ακράδαντα στη σημασία της συνέχειας και στο χρέος μας, η εκάστοτε διοίκηση και οι εργαζόμενοι να δουλεύουμε τόσο με σεβασμό στην ιστορία μας όσο και με το βλέμμα μας στο μέλλον, κάνοντας ό,τι μπορούμε για να γινόμαστε καλύτεροι και να αλλάζουμε ώστε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες όπως αυτές διαμορφώνονται ανά πάσα χρονική στιγμή “.

Δηλώσεις, που έλαβαν χώρα σε εκδήλωση για την κυκλοφορίας αναμνηστικής σειράς τεσσάρων γραμματοσήμων από τα ΕΛΤΑ, , με αφορμή τον εορτασμό των 175 χρόνων από την ίδρυση της Εθνικής Τράπεζας ( στις 30 Μαρτίου 1841) .

Να ηγηθεί η Εθνική Τράπεζα της ανάκαμψης της οικονομίας!
Να ηγηθεί η Εθνική Τράπεζα της ανάκαμψης της οικονομίας!

Εμφαση στο διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο της Εθνικής, έδωσε φυσικά η πρόεδρος της Τράπεζας, κυρία Λούκα Κατσέλη, η οποία τόνισε ότι «από τα πρώτα της βήματα η Τράπεζα ήταν μια εξωστρεφής, παγκοσμιοποιημένη τράπεζα, καθώς άλλωστε το 42% των μετοχών της ανήκε σε 113 ομογενείς από 12 ευρωπαϊκές χώρες ενώ από το 1926 ξεκινά να δραστηριοποιείται στην Αμερική. Η πορεία της Εθνικής μέσα από τους αιώνες, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πορεία και την ιστορία του Ελληνικού κράτους”.

Η κυρία Κατσέλη πρόσθεσε στη συνέχεια ότι ο πολιτισμός, που συνδέει διαχρονικά την πορεία της Εθνικής Tράπεζας από την ίδρυσή της έως σήμερα, με μεγάλες και καίριες παρεμβάσεις σε κρίσιμες για τον τόπο μας στιγμές, είναι αυτό που την έχει καθιερώσει στη συνείδηση του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας, ως θεσμό της χώρας. Αυτήν ακριβώς την αντίληψη υπηρετούμε και σήμερα.

Η Εθνική, όπως έκανε πάντοτε, ανταποκρίνεται σήμερα στις πιεστικές ανάγκες της χώρας για ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, για προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και συνεχή αναβάθμιση του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου. Και το κάνει με τη στήριξη βιώσιμων επενδυτικών πρωτοβουλιών, τη δημιουργία νέων χρηματοοικονομικών εργαλείων, την προώθηση της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».

Από πλευράς του ο κ. Λ. Φραγκιαδάκης, αναφερόμενος στην στήριξη της οικονομίας, επεσήμανε:

“Αναγνωρίζουμε τις ανάγκες της κοινωνίας και ψάχνουμε για νέες λύσεις που ενώνουν τις δυνάμεις της κοινωνίας και φέρνουν πιο κοντά αυτούς που θέλουν να προσφέρουν, με αυτούς που έχουν ανάγκη: πρόσφατα επενδύσαμε στην πλατφόρμα του Act4Greece, μία νέα για τα ελληνικά δεδομένα πλατφόρμα crowdfunding, η οποία ήδη έχει ξεκινήσει τη δράση της για κοινωφελείς σκοπούς.

Σε δεύτερη φάση, και όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του νομικού πλαισίου, θα χρησιμοποιήσουμε την πλατφόρμα αυτή και για χρηματοδοτικούς σκοπούς νεοφυών επιχειρήσεων, σε μία στιγμή που η χώρα μας έχει να εισπράξει το μέγιστο όφελος από την προώθηση και υποστήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στηρίζουμε τους πελάτες μας όλων των μεγεθών, μέσα από νέα εργαλεία και στρατηγικές συνεργασίες με την EBRD και το EIF, ενώ δεν σταματήσαμε καθ’ όλη τη διάρκεια των τελευταίων ετών τη διοχέτευση ρευστότητας στους πελάτες μας.

Αναδεικνύουμε νέες επιχειρήσεις, μέσα από τους διαγωνισμούς μας αλλά και τη συμμετοχή της τράπεζας στο κεφάλαιο νεοφυών επιχειρήσεων. Βρισκόμαστε δίπλα στους πελάτες μας, στα εύκολα και στα δύσκολα. Σεβόμενοι τους καταθέτες μας, αναζητούμε αποτελεσματικές λύσεις για τους πελάτες μας, οι οποίοι θέλουν να είναι συνεπείς αλλά αδυνατούν να το κάνουν. Υποστηρίζουμε τις επιχειρήσεις αυτές που δυσκολεύονται στην παρούσα χρονική συγκυρία αλλά με τη σωστή υποστήριξη έχουν προοπτική και είναι ανταγωνιστικές, ώστε να γίνουν μέρος της επιστροφής της οικονομίας στην ανάκαμψη. Επενδύουμε συστηματικά στην Πληροφορική, ώστε να προσφέρουμε πρότυπες ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους πελάτες μας. Θυμόμαστε, προσαρμοζόμαστε, αλλάζουμε και συνεχίζουμε λοιπόν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τράπεζες
SHARE:

24Media Network