Νέο σύστημα πληρωμών από την Alibaba και το ρωσικό PDIF

Νέο σύστημα πληρωμών από την Alibaba και το ρωσικό PDIF
Τα κεντρικά γραφεία της Alibaba στο Χανγκζού της Κίνας AP

Η ανακοίνωση του ρωσικού επενδυτικού ταμείου και της κινεζικής εταιρίας αναμένεται κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Το ρωσικό επενδυτικό ταμείο PDIF (Russian Direct Investment Fund) και η κινεζική εταιρεία Alibaba, η μεγαλύτερη κινεζική διαδικτυακή εταιρεία στον χώρο των λιανικών πωλήσεων, σχεδιάζουν να ανακοινώσουν κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ την δημιουργία ενός νέου συστήματος πληρωμών που θα λειτουργήσει στην Ρωσία. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του PDIF Κιρίλ Ντμίτριεφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-24».

«Σχεδιάζουμε να ανακοινώσουμε μια νέα σημαντική συνεργασία που κάνουμε με την Alibaba, που αφορά την δημιουργία ενός νέου συστήματος πληρωμών στην Ρωσία, στο οποίο η ρωσική πλευρά θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών», δήλωσε ο Ντμίτριεφ.

Ο Ντμίτριεφ, προσέθεσε ότι το PDIF θα ανακοινώσει επίσης μια σειρά επιχειρηματικών συμφωνιών στον χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου, λέγοντας ότι ως ταμείο θα επενδύσουν «στον βασικό παίκτη στην αγορά των πωλήσεων αυτοκινήτων μέσω διαδικτύου και στην αγορά των on-line πωλήσεων ταξιδιωτικών πακέτων».

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version