Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα. Σύντομα η συμφωνία με τους πιστωτές

Ντάισελμπλουμ: Ανοίγει ο δρόμος για την Ελλάδα. Σύντομα η συμφωνία με τους πιστωτές
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ EUROGROUP Γ. ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναμένει συμφωνία με την Ελλάδα μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες. Ποιες οι δηλώσεις του στο δίκτυο RTL

Ο επικεφαλής του Eurogroup δήλωσε σήμερα ότι περιμένει πως η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες και σημείωσε ότι είναι προς το συμφέρον της ευρωζώνης να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ διότι ενδεχόμενη έξοδός της θα οδηγούσε σε αστάθεια.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης πως η Ελλάδα πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις και τις συμφωνίες της αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, προσθέτοντας ωστόσο πως μια ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη “δεν αποτελεί επιλογή”.

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει “την ευρωζώνη θα έχετε μια πολύ επικίνδυνη αστάθεια”, υπογράμμισε ο Ντάισελμπλουμ σε δηλώσεις του στο δίκτυο RTL. “Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης στο σύνολό της να αποφευχθεί αυτό”.

“Αρχίζουν να εξαντλούνται τα χρήματα”, πρόσθεσε εξάλλου ο επικεφαλής του Eurogroup, σημειώνοντας ότι αν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη “πρέπει να ανταποκριθεί σε ορισμένους όρους και συμφωνίες ώστε να μπορούμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία”.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα