Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα υποτιμά την πολυπλοκότητα του ζητήματος του χρέους. Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

default image

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως οι δανειστές θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τις νέες προτάσεις που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. "Αγκάθια" τα ζητήματα του δημοσίου χρέους και του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιηθεί τελικά η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Ειδικότερα, ο κ. Ντάισελμπλουμ εξήγησε πως οι δανειστές θα πρέπει πρώτα να εξετάσουν τις νέες προτάσεις που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους θεσμούς, και υπογράμμισε πως το ελληνικό σχέδιο πρέπει να δίνει απαντήσεις στις προτάσεις των δανειστών.

Ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση “υποτιμά την πολυπλοκότητα” του ζητήματος του χρέους και ότι είναι ανάγκη να “εκσυγχρονιστεί” το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα της Ελλάδας.

Νωρίτερα, και ο κύριος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, απέφυγε να επιβεβαιώσει πως θα υπάρξει συνάντηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα την Τετάρτη.

“Πρέπει να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση (των ελληνικών προτάσεων) και με βάση αυτή την αξιολόγηση μπορούμε μετά να συζητήσουμε το αύριο”, είπε κατά την τακτική ενημέρωση δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Reuters, η ελληνική πλευρά και οι εταίροι δεν συμφωνούν απόλυτα στο τι θα πρέπει να συμβεί έως το τέλος Ιουνίου, οπότε και λήγει η παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα