ΝΥΤ: Λάθος συνταγή για την Ελλάδα

ΝΥΤ: Λάθος συνταγή για την Ελλάδα

Στη συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για τις επόμενες δόσεις και τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται στέκονται οι New York Times

Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση, οι New York Times εκτιμούν ότι η συμφωνία με τους δανειστές θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Χωρίς τη συμφωνία για τη συνέχισε της χρηματοδότησης η Ελλάδα, όπως σημειώνεται, θα χρεοκοπούσε. "Η Ελλάδα πρέπει να τελικά να πραγματοποιήσει επώδυνες μεταρρυθμίσεις", τονίζει ο συντάκτης του άρθρου.

Ενώ οι ειδικοί εκτιμούν ότι υπάρχουν λίγες πιθανότητες να αναζωογονήσουν την ελληνική οικονομία οι περαιτέρω θυσίες ή να κάνουν το χρέος της χώρας πιο βιώσιμο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέμειναν εκ νέου.

Ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε πως δεν έχει επιλογή παρά να αποδεχτεί τη συμφωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου σε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους.

Η δημόσια διοίκηση της χώρας είναι "πρησμένη" και αναποτελεσματική και σαφώς χρειάζεται αναδιάρθρωση ως τμήμα ενός ευρύτερου προγράμματος οικονομικής ανανέωσης και αναζωογόνησης.

Με το να ρίχνεις όμως χιλιάδες εργαζομένους εκτός της αγοράς εργασίας τη στιγμή που ο δείκτης ανεργίας είναι στο 27% δεν είναι, όπως σχολιάζει ο συντάκτης, μια πολλά υποσχόμενη πορεία προς την πραγματική μεταρρύθμιση ειδικά όταν γίνεται λόγω εντολών των ξένων τραπεζιτών.

Υπενθυμίζει μάλιστα ότι ο τελευταίος γύρος περικοπών στον δημόσιο τομέα τον Ιούνιο με το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης λίγο έλειψε να γκρεμίσει τον εύθραυστο κυβερνητικό συνασπισμό του Αντώνη Σαμαρά.

"Η πιο απίθανη λιτότητα γίνεται οικονομική λύση", σχολιάζει ο συντάκτης, τονίζοντας ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο φαίνεται πιο προβληματισμένο από τις αποδείξεις ότι η λιτότητα έχει κάνει πραγματική ζημιά στην ελληνική οικονομία.

"Η συνειδητοποίηση αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής φέρει καμία αλλαγή στις πολιτικές και καμία ανακούφιση στους πονεμένους Έλληνες", υπογραμμίζει.

SHARE:

24Media Network