Ο λόγος στους αναγνώστες: Τρία χρόνια μνημόνιο, η στιγμή που με σημάδεψε

Ο λόγος στους αναγνώστες: Τρία χρόνια μνημόνιο, η στιγμή που με σημάδεψε
Eurokinissi

Σε λίγες μέρες κλείνουμε τρία χρόνια χαμένοι στο τούνελ του μνημονίου. Το NEWS 247 ζητά από τους αναγνώστες του να γράψουν μαζί του το άρθρο που θα περιγράφει καλύτερα από οποιαδήποτε ανάλυση ειδικών, την κρίση που σάρωσε την Ελλάδα

“Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί εμείς οι Έλληνες να πιστέψουμε στις δυνατότητές  μας, τις αξίες μας, στον ίδιο μας τον εαυτό”.

Με τη φράση αυτή έκλεινε το δραματικό του διάγγελμα από το Καστελόριζο, ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ανακοινώνοντας και επισήμως την είσοδο της Ελλάδας στο σκοτεινό τούνελ της σκληρής λιτότητας, του ΔΝΤ και των μνημονίων.

Στις 23 Απριλίου, συμπληρώνονται 3 ακριβώς χρόνια από εκείνη την ημέρα, αν και μοιάζει σαν να έχουν περάσει δεκαετίες, καθώς ο πολιτικός χρόνος συμπυκνώθηκε και μέσα σε λίγους μήνες ζήσαμε, όσα δεν είχαμε ζήσει σε ολόκληρη τη Μεταπολίτευση.

Το βιοτικό επίπεδο έπεσε, χιλιάδες άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται βίαια, να μην υπάρχουν σταθερές, να μην υπάρχουν σχέδια για το μέλλον.

Ζήσαμε το τέλος των μονοκομματικών κυβερνήσεων, δύο εκλογικές αναμετρήσεις, μεγάλες διαδηλώσεις και οξύτατες κοινωνικές συγκρούσεις.

Τα λουκέτα, οι αυτοκτονίες, η οργή και η απόγνωση σχημάτισαν μια ζοφερή πραγματικότητα στη χώρα, που εδώ και τρία χρόνια, μοιάζει να ζει μια εφιαλτική μέρα της μαρμότας.

Αμέτρητες λέξεις γράφτηκαν και θα γραφτούν για όλα τα επίπεδα της ελληνικής κρίσης, ωστόσο ενόψει της “μαύρης επετείου”, το NEWS 247 ζητά τη δικιά σας βοήθεια για να γράψουμε μαζί το άρθρο των όσων έχουμε βιώσει την τελευταία 3ετία.

Τι θέλουμε από εσάς

Μέσω του hashtag #3xronia  απευθείας από το Τwitter ή πατώντας το παρακάτω Twitter Button, σας ζητάμε να μας μιλήσετε για τη στιγμή, την εικόνα, την εμπειρία, που για εσάς συμβολίζει την ελληνική κρίση.

Μπορεί να είναι μια προσωπική ιστορία, μια σκέψη ή κάτι που είδατε (πχ στο δρόμο, στην τηλεόραση ή σε μια διαδήλωση) και δεν το ξεχάσατε ποτέ.

Εμείς θα τα συγκεντρώνουμε καθημερινά και στις 23 Απριλίου, θα δημοσιεύσουμε το άρθρο, που θα είναι γραμμένο από εσάς και θα περιγράφει την κρίση,  στην πραγματική της διάσταση και με τα λόγια των πραγματικών πρωταγωνιστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα