Ο Παπαδημητρίου βλέπει 300χιλ νέες θέσεις εργασίας

Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 12 του ν. 3959/2011, του προτεινομένου, κ. Ιωάννη Πετρόγλου, από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου, για διορισμό στη θέση τακτικού μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής, κατά τα άρθρα 43Α του Κανονισμού της Βουλής και 12 του ν. 3959/2011, του προτεινομένου, κ. Ιωάννη Πετρόγλου, από τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δήμο Παπαδημητρίου, για διορισμό στη θέση τακτικού μέλους της Επιτροπής Ανταγωνισμού και διατύπωση γνώμης της Επιτροπής. Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017 (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

"Η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτήν που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ" υποστήριξε ο υπουργός Ανάπτυξης, προβλέποντας σημαντική μεγέθυνση του ΑΕΠ

Για μεγέθυνση του ΑΕΠ, τη διετία 2017-2018, πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που υποστηρίζει το ΔΝΤ, κάνει λόγο ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα « Νέα Σελίδα», ο Δημήτρης Παπαδημητρίου εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ «θα περάσει το 2% το 2017 και το 2018 θα είμαστε μάλλον στο 3% και παραπάνω». Παράλληλα, προαναγγέλλει πρόγραμμα 300.000 θέσεων εργασίας για τη διετία 2018- 2019.

η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτήν που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ

«Υπάρχει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, οπότε πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα είναι μεγαλύτερη απ’ αυτήν που έχει υποστηρίξει το ΔΝΤ. Νομίζω ότι το 2017 θα περάσουμε το 2% και το 2018 θα είμαστε μάλλον στο 3% και παραπάνω. Αυτό, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, είναι εκρηκτικό», σημειώνει ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στον σχεδιασμό για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρει: «Τον πρώτο χρόνο θα υπάρξουν 150.000 θέσεις, που θα συμπεριλάβουν 55.000 νέους και περίπου 25.000 μακροχρόνια άνεργους. Αν όλες αυτές οι θέσεις χρηματοδοτηθούν για οκτώ μήνες, όποιος δεν θα μπορεί να ενταχθεί στον ιδιωτικό τομέα. θα χρησιμοποιήσει το δικό του επίδομα ανεργίας για να επιδοτήσει τη θέση του. Ο εργοδότης θα τον κρατήσει. γιατί θα έχει επίδομα ανεργίας για 12 μήνες, οπότε αυτές οι θέσεις γίνονται 20 μηνών. Πολλοί από αυτούς, πιστεύουμε ότι θα ενταχθούν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα. Τον δεύτερο χρόνο θα αρχίσουν οι άλλες 150.000, οι οποίες κι αυτές θα διαρκούν 20 μήνες. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, την κυρία Αντωνοπούλου, και είναι βασισμένο σε έρευνα που έχει γίνει το 2013 και το 2014. Οι 300.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν έμμεσα άλλες 67.000», τονίζει.

Ο κ. Παπαδημητρίου, αναφέρεται και στο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα που υπάρχει διεθνώς, διευκρινίζοντας ότι για να υλοποιηθούν, είναι προϋπόθεση η πολιτική σταθερότητα.

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας

«Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας και με εξέπληξαν ευχάριστα οι στοχευμένες και εξειδικευμένες ερωτήσεις. Οι επενδυτές στις ΗΠΑ μου είπαν «να μην σκεφτείτε να κάνετε εκλογές». Αυτό που απασχολεί τους επενδυτές είναι η σταθερότητα. Η απόχρωση του κυβερνητικού σχήματος είναι λιγότερης σημασίας. Επιπλέον, αυτή η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι είναι έντιμη και έχει υλοποιήσει πολύ περισσότερες μεταρρυθμίσεις απ’ ό,τι οι προηγούμενες».

SHARE: