Οι πιο προσιτές χώρες του κόσμου για τους επενδυτές

Οι πιο προσιτές χώρες του κόσμου για τους επενδυτές

Θέλετε ένα δεύτερο διαβατήριο ή να προχωρήσετε σε μία νέα επένδυση; Κοιτάξτε αυτές τις χώρες

Οι πολύ πλούσιοι δεν δαπανούν τα χρήματά τους μόνο σε ιδιωτικά αεροσκάφη, γιοτ και ξενοδοχεία – αλλά και σε δεύτερα διαβατήρια. Σύμφωνα με έκθεση της CS Global Partners με τίτλο  Second Citizenship Survey 2017, το 89% των ανθρώπων θα ήθελε να κατέχει ένα δεύτερο διαβατήριο και πάνω από το 34% δήλωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει σε μια δεύτερη ιθαγένεια.

Όπως αναφέρει η Associated Press, τουλάχιστον δώδεκα χώρες προσφέρουν μια νέα κατοικία σε άτομα που επιθυμούν να επενδύσουν σε επιχειρήσεις, ακίνητα ή κρατικά ομόλογα, ενώ ορισμένες από αυτές τις χώρες προσφέρουν προγράμματα Citizenship by Investment (CIP), με τα οποία μπορεί κανείς να «αγοράσει» ένα δεύτερο διαβατήριο. Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές:

10. ΕΛΛΑΔΑ

Για να αποκτήσετε κατοικία στην Ελλάδα θα πρέπει να επενδύσετε τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε κάποιο ακίνητο. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα κατοίκησης στη χώρα είναι το οικονομικότερο στην Ευρώπη.

9. ΑΝΤΙΓΚΟΥΑ - ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΤΑ

Υπάρχουν τρεις τρόποι για να αποκτήσετε την ιθαγένεια μέσω επενδύσεων στην Αντίγκουα και τη Μπαρμπούντα:

-Επένδυση σε ακίνητα τουλάχιστον 400.000 ευρώ

-Δωρεά στο Εθνικό Ταμείο Ανάπτυξης ύψους 250.000 δολαρίων

-Επένδυση ύψους 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων σε κάποιο υπάρχον αλλά νεοσυσταθέν επιχειρηματικό εγχείρημα.

8. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Το πορτογαλικό πρόγραμμα Golden Visa προσφέρει στους μη Ευρωπαίους επενδυτές τη δυνατότητα έγκαιρης έγκρισης άδειας παραμονής. Η βίζα ισχύει αρχικά για ένα έτος και μπορεί να ανανεωθεί δύο φορές στη συνέχεια ανά διαστήματα 2 ετών. Οι αιτούντες και οι οικογένειές τους μπορούν να λάβουν το πορτογαλικό διαβατήριο  υποβάλλοντας αίτηση ιθαγένειας έπειτα από έξι έτη μόνιμης διαμονής. Οι επιλογές είναι οι εξής:

-500.000 ευρώ σε ένα fund που επενδύει σε μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις

-Απόκτηση ακινήτων αξίας τουλάχιστον 350.000 ευρώ

-Δημιουργία τουλάχιστον 10 θέσεων εργασίας στην Πορτογαλία.

7. ΗΠΑ

Την τελευταία δεκαετία, οι Κινέζοι κατέλαβαν το 75% των θεωρήσεων για επενδυτές που εξέδωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το AP ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου η χώρα έχει εισπράξει τουλάχιστον 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια και εξέδωσε πάνω από 40,000 βίζες σε κινέζους επενδυτές και τις οικογένειές τους.

Τι επιλογές έχουν οι ενδιαφερόμενοι:

-Επένδυση ύψους 500.000 δολαρίων σε ενα περιφερειακό κέντρο

-Απευθείας επένδυση 1 εκατ. δολαρίων σε μια αμερικανική εμπορική επιχείρηση.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Fortunegreece
SHARE: