Οι συνταξιούχοι της Αυστρίας επιλέγουν Ελλάδα για τις εκδρομές τους

Οι συνταξιούχοι της Αυστρίας επιλέγουν Ελλάδα για τις εκδρομές τους

Οι Ενώσεις Συνταξιούχων της Αυστρίας πρόκειται να φέρουν 20.000 άτομα για τις ανοιξιάτικες εκδρομές τους, το 2019 και το 2020.

Είναι γνωστό στους κύκλους του τουρισμού, ότι οι Αυστριακοί έχουν σε ιδιαίτερη εκτίμηση τη χώρας μας για τις διακοπές τους. Μάλιστα, την επιλέγουν άτομα κάθε ηλικίας, ακόμα και όταν φθάσουν στη σύνταξη, που λογικό είναι να έχουν περισσότερο χρόνο για να ταξιδεύουν. Και βέβαια, είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι δύο μεγάλες ενώσεις συνταξιούχων της Αυστρίας, Senioren Bund και Pensionisten Verband, επέλεξαν τη χώρα μας για να οργανώσουν τις κύριες εκδρομές των μελών τους, τη διετία 2019 -2020.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού μέσω του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας, συνέβαλε αποφασιστικά προς αυτή τη κατεύθυνση, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας, σύμφωνα και με τη στρατηγική που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο Τουρισμού, για την ενίσχυση των θεματικών μορφών τουρισμού και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Οι αποκαλούμενοι και Golden Agers – Συνταξιούχοι, διαθέτουν χρόνο, χρήματα και όρεξη για ταξίδια. Ταξιδεύουν στη χαμηλή τουριστική περίοδο (όχι το καλοκαίρι) και ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν όσον το δυνατό περισσότερο τους προορισμούς που επισκέπτονται.

Είναι η τρίτη φορά που η Ένωση Συνταξιούχων Pensionisten Verband επέλεξε την Κρήτη για την κύρια ανοιξιάτικη εκδρομή της, το 2019 και το 2020. Η συγκεκριμένη Ένωση διακινεί 20.000 μέλη (10.000 ανά έτος) και η εκδρομή διαρκεί πέντε εβδομάδες, από τις αρχές Απριλίου έως και την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί εκδρομές στη Ρόδο τρεις φορές, στη Χαλκιδική δύο φορές, στην Κω και στην Κέρκυρα.

Η Ελλάδα είναι κύριος προορισμός της ετήσιας εκδρομής και της δεύτερης Ένωσης συνταξιούχων Senioren Bund, στη διετία. Το ελληνικό πρόγραμμα, περιλαμβάνει επισκέψεις σε Θεσσαλονίκη, Όλυμπο, Μετέωρα, Λάρισα, Δελφούς και Αττική – Αθήνα, την περίοδο από 23 Απριλίου έως 11 Ιουνίου 2019.

Επίσης, στο πλαίσιο των δράσεων δυναμικής τουριστικής προώθησης και προβολής, ο ΕΟΤ Αυστρίας συμμετείχε σε μεγάλη εκδήλωση στην πόλη Arbing του κρατιδίου της Άνω Αυστρίας, που διοργανώθηκε από τον Tour Operator Moser Reisen και παρέστησαν ο κυβερνήτης του κρατιδίου, πολιτειακοί παράγοντες, πρόεδροι περιφερειακών Ενώσεων Συνταξιούχων και στελέχη τουριστικών Γραφείων…

Πηγή: 

Driveandtravel.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τουρισμός

ADVERTISING

SHARE: