Οικονομικό επιτελείο: Τι γίνεται με τον ΕΝΦΙΑ των καμένων σπιτιών

Φωτιά στην Βαρυμπόμπη Τετάρτη, 4 Αυγούστου.
Φωτιά στην Βαρυμπόμπη Τετάρτη, 4 Αυγούστου. THANASSIS STAVRAKIS/ASSOCIATED PRESS

Με τον προϋπολογισμό και πάλι να καλείται να σηκώσει τα βάρη για την αποκατάσταση των ζημιών το οικονομικό επιτελείο σε έκτακτη σύσκεψη καλείται να εξετάσει μέτρα για τους πυρόπληκτους.

Σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Πέμπτης θα τεθεί η διαμόρφωση ενός συνεκτικού σχεδίου για την επούλωση των πληγών από τις πυρκαγιές, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης στην εκπομπή του Αντ1 «Καλοκαίρι Μαζί».

Όπως τόνισε άμεσα θα ενεργοποιηθεί ό,τι προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως τόνισε, πάντως, μέχρι στιγμής, με βάση εκτιμήσεις, περίπου 500 εκατομμύρια είναι το πρόσθετο βάρος στον εθνικό προϋπολογισμό. Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους επανέλαβε ότι θα παγώσει όπως έχει ήδη θεσμοθετηθεί, ενώ τόνισε ότι το μείζον είναι η ταχύτητα υλοποίησης των μέτρων στήριξης.

Παράλληλα σημείωσε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπει μια σειρά από δράσεις τόσο για την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αλλά και την ενίσχυση των υποδομών πυροπροστασίας. Βέβαια οι δράσεις αυτές θα αποδώσουν όπως τόνισε σε βάθος χρόνων, ειδικά σε ό,τι αφορά την ανάταξη το περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ΕΝΦΙΑ
SHARE:

24Media Network