Όλοι μαζί και ο Βαρουφάκης χώρια. Την ώρα που οι άλλοι υπουργοί έτρωγαν, αυτός περιπλανιόταν μόνος του

Όλοι μαζί και ο Βαρουφάκης χώρια. Την ώρα που οι άλλοι υπουργοί έτρωγαν, αυτός περιπλανιόταν μόνος του

Τι αναφέρει δημοσίευμα του Reuters για τον Γιάνη Βαρουφάκη και την παρουσία του στη Ρίγα. Παρουσιάζεται απομονωμένος, να αποφεύγει να παραστεί σε δείπνο με τους Ευρωπαίους ομολόγους του, κυκλοφορώντας σχεδόν συνέχεια μόνος του

Επιθέσεων συνέχεια κατά του Γιάνη Βαρουφάκη, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να αναφέρεται εκτενώς σε δημοσίευμα του το Σάββατο (25/04) στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και στην παρουσία του στη Ρίγα, κάνοντας λόγο για απομόνωσή του από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι όταν “το βράδυ της Παρασκευής (24/04) πούλμαν μετέφεραν τους υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών για δείπνο στην πρωτεύουσα της Λετονίας, ένας είχε μείνει πίσω, στο ξενοδοχείο και περιπλανιόταν μόνος του στο σκοτάδι. Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι είχε άλλα σχέδια μετά από την επίθεση που δέχτηκε την πρώτη μέρα του μίτινγκ στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία.

Την ώρα που οι υπόλοιποι υπουργοί δέχονταν από τις συνοδείες τους φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης εθεάθη να είναι σχεδόν συνέχεια μόνος τους, αποφεύγοντας τους βοηθούς ή την κάλυψη από security.

“Είναι εντελώς απομονωμένος. Δεν ήρθε ούτε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει την χώρα του” είπε ένας ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης στο Reuters, κρατώντας την ανωνυμία του. Στο πρωινό, πριν από τη συνεδρίαση, ο Βαρουφάκης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι απέφυγαν να διασταυρώσουν το βλέμμα τους, όπως παρατήρησαν δημοσιογράφοι του Reuters.

Η σκλήρυνση της στάσης προς τον Βαρουφάκη μπορεί να οδηγήσει σε εμβάθυνση του χάσματος, το οποίο πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, εάν η Αθήνα θέλει να αποφύγει την χρεοκοπία.

Μετά από τρεις μήνες άκαρπων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της ευρωζώνης τον προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν πρόκειται να βοηθηθεί εάν δεν συμφωνήσει για ένα πλήρες σχέδιο οικονομικών μεταρρυθμίσεων, πριν το τέλος Ιουνίου.

Ορισμένες χώρες είναι τόσο απογοητευμένες από την αποτυχία της Ελλάδας να συμβιβαστεί, που είναι υπουργός είπε ότι ίσως είναι η ώρα η Ελλάδα να προετοιμαστεί για χρεοκοπία”, καταλήγει το δημοσίευμα.

Εν τω μεταξύ, μήνυμα προς τους πιστωτές στέλνει, μετά τις επικρίσεις που δέχθηκε στο Eurogroup, ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στη Realnews.

«Καθήκον μας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πασχίζουμε για πραγματικές τομές, βαθιές μεταρρυθμίσεις και συνετή δημοσιονομική πολιτική. Καθήκον τους είναι να απεγκλωβιστούν από τη στείρα προσήλωση στην αποτυχημένη μνημονιακή “λογική”» αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Οικονομικών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα