Γιατί είπαμε “όχι” στην Εθνική

Γιατί είπαμε “όχι” στην Εθνική
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΛΦΑ ΜΠΑΝΚ (ALPHA BANK) ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ EUROKINISSI

Την αβεβαιότητα της συγκεκριμένης περιόδου και τους ασύμφορος όρους, επικαλείται η Alpha Bank για την απόρριψη της πρότασης της ΕΤΕ γαι συγχώνευση. Δείτε την επιστολή του προέδρου της Γ. Κωστόπουλου στους εργαζόμενους

Τους λόγους που οδήγησαν την Alpha Bank στο να απορρίψει την πρόταση της Εθνικής Τράπεζας, εξηγεί με επιστολή του στους εργαζόμενους της Alpha ο πρόεδρος της Ιωάννης Κωστόπουλος.

Ο κ. Κωστόπουλος, επικαλείται το συμφέρον των μετόχων, των εργαζομένων και των πελατών της τράπεζας και προσθέτει ότι το διοικητικό συμβούλιο, έλαβε την απόφασή του συνεκτιμώντας ορισμένους κρίσιμους παράγοντες.

Ο πρόεδρος της Alpha Bank, σημειώνει ότι στη συγκεκριμένη συγκυρία υπάρχει αβεβαιότητα, ενώ τονίζει ότι οι όροι της πρότασης για φιλική συγχώνευση κρίθηκαν ασύμφοροι.

Ολόκληρη η επιστολή του Γ. Κωστόπουλου:

“Η Τράπεζα, την 18 Ιανουαρίου 2011 έλαβε πρόταση της Εθνικής Τραπέζης για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών. Η Διοίκηση, ως όφειλε, εξέτασε ενδελεχώς την εν λόγω πρόταση και την 18 Φεβρουαρίου 2011, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, την απέρριψε.

Την απόφασή του αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο την έλαβε με γνώμονα το συμφέρον των Μετόχων, των Εργαζομένων και των Πελατών της Τραπέζης. Συνεκτιμήθηκαν, αφενός, η αβεβαιότητα που η τρέχουσα συγκυρία δημιουργεί, αφετέρου, το περιεχόμενο της προτάσεως, οι όροι της οποίας εκρίθησαν ασύμφοροι.

Η Alpha Bank, σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για την ελληνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, αναγνωρίζεται από την αγορά ως ένας ισχυρός Όμιλος με θετικές προοπτικές.

Με ιστορία 100 και πλέον ετών και αξιόλογες επιδόσεις, η Τράπεζα ευρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις.

Σήμερα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές και η αβεβαιότητα μεγάλη. Οι ισχυρές μας βάσεις, η εμπιστοσύνη των Μετόχων, η προτίμηση των Πελατών και η εργατικότητα του Προσωπικού μας επιτρέπουν να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις δυσκολίες.

Με την ειλικρίνεια και την εμπιστοσύνη που διακρίνει τις σχέσεις μας, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, εστιάζοντας στο έργο μας, αγνοώντας διαδόσεις και φήμες οι περισσότερες των οποίων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Με πίστη στις αρχές που μας ανέδειξαν και έχοντας επίγνωση της αξίας μας, συνεχίζουμε τη δημιουργική μας πορεία ΜΑΖΙ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα