Πάνω από τις 121.000 οι αιτήσεις για την Eπιστρεπτέα Προκαταβολή IV

Πάνω από τις 121.000 οι αιτήσεις για την Eπιστρεπτέα Προκαταβολή IV
Κλειστά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη MotionTeam

Το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στην πρώτη εκταμίευση για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο

To ζωηρό ενδιαφέρον των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους έχει συγκεντρώσει η Eπιστρεπτέα Προκαταβολή IV, με την ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ να έχει δεχθεί περίπου 121.640 αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Μάλιστα σήμερα, Δευτέρα, το υπουργείο Οικονομικών προχώρησε και στην πρώτη εκταμίευση ποσού ύψους 420 εκατ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 79.004 δικαιούχων, που υπέβαλαν αίτηση μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Υπενθυμίζεται, ότι για τον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, το 50% που αναλογεί σε κάθε επιχείρηση είναι επιδότηση και το υπόλοιπο 50% είναι χαμηλότοκο δάνειο που θα αρχίσει να αποπληρώνεται από τις αρχές του 2022 σε 40 μηναίες δόσεις. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί αναμένεται να φτάσει το 1,2 δις ευρώ και το ενδιαφέρον στην συγκεκριμένη φάση που πληρώνει ανάλογα με την μείωση του τζίρου για το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου επικεντρώνεται κυρίως σε προσωπικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, και ελευθέρους επαγγελματίες.

Θα ακολουθήσει και άλλη εκταμίευση μέσα στην εβδομάδα. Η καταβολή ενισχύσεων στους δικαιούχους, που ήδη ανέρχονται στις 121.640, θα συνεχιστεί, με εξίσου ταχείς ρυθμούς, το επόμενο διάστημα.

Ακόμη, θα υλοποιηθούν και νέοι κύκλοι του επιτυχημένου χρηματοδοτικού σχήματος, τόσο τον Δεκέμβριο, με προϋπολογισμό 700 εκ ευρώ με όσο και το 2021.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα