Παπαδημητρίου: ‘Οι άνεργοι θα μειωθούν κατά 500.000 μέχρι το 2020’

Παπαδημητρίου: ‘Οι άνεργοι θα μειωθούν κατά 500.000 μέχρι το 2020’

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στη "Φυλή των Φίλων" για τη σημασία της αναπτυξιακής τράπεζας, τις επενδύσεις και τη μάχη κατά της ανεργίας

Τη σπουδαιότητα της αναπτυξιακής τράπεζας επισήμανε στην εκπομπή ” Φυλή των Φίλων” με τον Κώστα Αρβανίτη στο Ραδιόφωνο 24/7, ο  ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Τόνισε ότι “πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη, καθώς οι μικρομεσαίες και οι νεόφυτες εταιρίες θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, ενώ θα υπάρχουν και συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και για όσους ενδιαφέρονται για εξαγωγές”.

Χαρακτήρισε την αναπτυξιακή τράπεζα “οργανισμό-ομπρέλα” τονίζοντας ότι “η χώρα θα πείσει τον επενδυτή ότι ενδιαφέρεται για επενδύσεις”. Ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι “σύντομα θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για τις νεόφυτες εταιρίες”.

Αναφερόμενος στις επαφές του στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται, επισήμανε το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για επενδύσεις στη χώρα μας. Εκτίμησε ότι οι επενδύσεις τα επόμενα χρόνια θα κυμανθούν από τρία μέχρι πέντε δισ. ευρώ και αναφέρθηκε σε επενδύσεις που έχουν γίνει ή που έχουν δρομολογηθεί, όπως η Φίλιπ Μόρις και το ξενοδοχείο Ledra. Πρόσθεσε ότι έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από αμερικανικά κεφάλαια για το Ελληνικό και από καζίνο του Λας Βέγκας.

Ερωτηθείς τέλος για τη μάχη κατά της ανεργίας, τόνισε ότι “σε διάστημα δυο ετών θα δημιουργηθούν 300.000 θέσεις εργασίας ενώ στο τέλος του 2020, οι άνεργοι θα έχουν μειωθεί κατά 500.000”.

(Φωτό: Sooc)                    

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα