Πασχαλινή έξοδος με την βενζίνη στα 2€

Πασχαλινή έξοδος με την βενζίνη στα 2€
ΚΙΝΕΤΑ-ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΡΙΝΘΟΥ. (EUROKINISSI-ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σε ιστορικό υψηλό η τιμή της αμόλυβδης. Οι φθηνότερες και ακριβότερες περιοχές. Ανησυχία από την απόφαση του Ιράν να σταματήσει τις εξαγωγές πετρελαίου

Σε ιστορικά υψηλά η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ενόψει της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Περιβάλλοντος, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,849 ευρώ το λίτρο, ενώ η μέγιστη διαμορφώνεται στα 2,05 ευρώ.

Οι ακριβότεροι νομοί είναι το Λασίθι, η Κεφαλλονιά, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Ευρυτανία και το Ηράκλειο, όπου η μέση τιμή της βενζίνης κλιμακώνεται μέχρι 1,955 ευρώ.

Αντιθέτως, φθηνότερες είναι οι τιμές σε Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Ανατολική Αττική, Σέρρες και Αθήνα, όπου η μέση τιμή ξεκινά από 1,822 ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου η βενζίνη έχει ανέβει σχεδόν κατά 20 λεπτά το λίτρο (η μέση τιμή την 1η Ιανουαρίου ήταν 1,652 ευρώ).

Αντίστοιχη είναι η εικόνα για το ντήζελ κίνησης με ακριβότερες περιοχές την Κρήτη και την Κεφαλλονιά (μέση τιμή έως 1,68 ευρώ) και φθηνότερες τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα (από 1,559 ευρώ).

Σε επίπεδο ΕΕ, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής (2 Απριλίου), η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη τιμή για την αμόλυβδη, μετά την Ιταλία και ακολουθούν Ολλανδία, Δανία και Σουηδία.

Φθηνότερες χώρες είναι η Ρουμανία και η Βουλγαρία.

Καύσιμα “φωτιά” και στην Κύπρο

Την αύξηση της τιμής των καυσίμων στην Κύπρο παρά τη μείωση της τιμής διεθνώς, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ενωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής Λουκάς Αριστοδήμου.

Σύμφωνα με το 24h.com.cy, ο κ. Αριστοδήμου σχολιάζοντας τα επίπεδα των τιμών στην αγορά ενόψει του Πάσχα, ανέφερε, ότι η διεθνής τιμή της βενζίνης μειώθηκε εδώ και μια εβδομάδα από 126 στα 123 δολάρια το βαρέλι σε συνδυασμό και με την αύξηση της αγοραστικής δύναμης του ευρώ έναντι του δολαρίου, γεγονός που καθιστά εφικτή τη μείωση των τιμών των καυσίμων στην Κύπρο.

Εξέφρασε επίσης την πεποίθηση ότι αφού η μείωση έγινε εδώ και μια εβδομάδα, σίγουρα και οι εταιρείες στην Κύπρο θα πρόλαβαν να παραλάβουν με νέες τιμές.

Ανέφερε ωστόσο πως αντί να παρουσιάζεται μείωση, κάποιες εταιρείες προχώρησαν ήδη στην αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα