Πραγματοποιήθηκε το 4ο Youth Talks We Listen του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Πραγματοποιήθηκε το 4ο Youth Talks We Listen του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου

Κατά τη διάρκεια του 4ου Youth Talks We Listen, οι νέοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να συμμετέχουν ενεργά στις ομάδες συζήτησης και να ενημερωθούν από εξειδικευμένα στελέχη για τις σύγχρονες τάσεις και όρους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 4ο κατά σειρά workshop Youth Talks We Listen που διοργάνωσε η Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου την Πέμπτη 16 Μαΐου στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια του workshop οι νέοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Χρηματιστηρίου Αθηνών, να συμμετέχουν ενεργά στις ομάδες συζήτησης και να ενημερωθούν από εξειδικευμένα στελέχη για τις σύγχρονες τάσεις και όρους των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Ο Σίμος Αναστασόπουλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου απευθυνόμενος στους νέους δήλωσε: «Αναγνωρίζοντας τις μεγάλες ανατροπές που φέρνουν οι εξελίξεις της τεχνολογίας και η επεξεργασία τους στη γνώση και τις ικανότητες που απαιτούνται στον τομέα της απασχόλησης, επιχειρούμε μέσα από τα Youth Talks Εvents να ανταλλάξουμε απόψεις με τη νέα γενιά και να βοηθήσουμε στην προετοιμασία της να αντιμετωπίσει τη μεγάλη εργασιακή πρόκληση που φέρνει η ψηφιακή εποχή στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Δρ. Βενετία Κουσία, δήλωσε ότι: «Τα εργαστήρια διαλόγου με τους νέους συνεχίζουν να εκπλήσσουν ευχάριστα όλους τους συμμετέχοντες. Τα οφέλη είναι πολλά για όλους. Οι νέοι εκφράζονται και μαθαίνουν καινούρια πράγματα. Οι μεγαλύτεροι μοιράζονται την εμπειρία τους και μαθαίνουν να ακούν περισσότερο. Το βέβαιο είναι ότι όλοι εξελισσόμαστε και έτσι έχουμε ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσουμε τις δράσεις μας».

O Σωκράτης Λαζαρίδης, CEO του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και ο Παντελής Τζωρτζάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου Quest μοιράστηκαν με τους νέους τις προσωπικές εμπειρίες τους από τις Start Ups της δεκαετίας των 80’s και 90’s. Αναφέρθηκαν στην τεράστια σημασία που μπορούν να διαδραματίσουν τα καινοτόμα Start Ups στη γρήγορη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας καθώς και στις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν στους νέους για την πραγματοποίηση των ονείρων τους και τη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς τους στην κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια του 4ο workshop Youth Talks We Listen οι νέοι συμμετείχαν σε τέσσερις θεματικές ομάδες εργασίας.

Ο Σωτήρης Συρμακέζης, Digital Transformation, Digital Banking, Innovation & Technology Expert συντονιστής της ομάδας Reimagining Financial Services (FinTech, BlockChain, etc.) δήλωσε ότι: «Στην εκδήλωση Youth Talks, We Listen είχα την τιμή και χαρά να βρεθώ δίπλα σε νέους, ταλαντούχους και πολλά υποσχόμενους νέους ανθρώπους. Συζητήσαμε για τις τεχνολογίες που αλλάζουν τον κόσμο, τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα που φέρνει ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων, την επανάσταση που το Fintech φέρνει στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι παραδοσιακές τράπεζες και τους τρόπους για να αντεπεξέλθουν. Ήταν εντυπωσιακή και πολύ ικανοποιητική η συμμετοχή των ομάδων και η δημιουργικότητα με την οποία ανταποκρίθηκαν στα workshops. Θερμά συγχαρητήρια στο Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών για τη διοργάνωση και το αποτέλεσμα».

Ο Κωνσταντίνος Τσαλίκης, Head of Human Resources της Citi Greece and EMEA HR Transformation Lead και Μέλος της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου συντονιστής της ομάδας εργασίας Jobs Replacing Jobs (Robotics, AI, ChatBots, DataAnalytics) επεσήμανε ότι: «Η τεχνολογική εξέλιξη εκτός από απειλή για συγκεκριμένα επαγγέλματα μπορεί να δημιουργήσει ευκαιρίες για νέες δουλειές. Ομάδες νέων αφού ανέλυσαν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά εργασίας, κατέληξαν ότι η επαγγελματική επιτυχία βασίζεται στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η ευελιξία η προσαρμοστικότητα, η δεκτικότητα σε νέες προκλήσεις, καθώς και η δέσμευση για δια βίου μάθηση και επανεκπαίδευση».

Η Γεωργία Μουρλά, Director, Listings Division στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών συντονίστρια του θέματος Trust in the Financial System αναφέρθηκε στη σημασία της εμπιστοσύνης ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης της ομάδας εργασίας, επισημάνθηκε η σημασία των κανονιστικών ρυθμίσεων πάνω σε θέματα διαφάνειας, εταιρικής διακυβέρνησης και βιωσιμότητας, καθώς και η αξιοποίηση τεχνολογικών υποδομών για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης, η οποία αποτελεί προτεραιότητα του χρηματοοικονομικού τομέα σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Σωκράτης Πλούσας, Founder & CEO της εταιρίας Fund4All και συντονιστής της ομάδας εργασίας με θέμα Financing Start-Ups, VCs Availability δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά έλαβα μέρος στην εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών “Youth talks we listen”. Αφού εξάρω τη σημασία της εξαιρετικής πρωτοβουλίας, θα υπογραμμίσω και το πόσο πολύ εντυπωσιάστηκα από την ποιότητα των συμμετεχόντων και τη διάθεσή τους. Νομίζω ότι αυτό είναι το μεγάλο κέρδος για όλος τους εμπλεκόμενους. Ελπίζω να είμαι εκεί και σε προσεχείς τέτοιες εκδηλώσεις».

Το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποίησε ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος, Γενικός Διευθυντής Athens DeeJay μαζί με τον Σωκράτη Λαζαρίδη, τη Βενετία Κουσία και μέλη της Επιτροπής Απασχόλησης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version