Πράσινο φως για την Εγνατία Οδό – Ανοίγουν οι προσφορές των δύο υποψήφιων επενδυτών

Πράσινο φως για την Εγνατία Οδό – Ανοίγουν οι προσφορές των δύο υποψήφιων επενδυτών
Γερανός στην Εγνατία Οδό (φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για να ανοίξουν οι προσφορές για την Εγνατία Οδό και να υπάρξει ανάδοχος, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς ο διαγωνισμός πρέπει να τρέξει άμεσα.

Mε τις δύο προσφορές που έχουν υποβληθεί από τις κοινοπραξίες ΤΕΡΝΑ – Egis Projects και της Vinci – Μυτιληναίος – ΑΒΑΞ θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την Εγνατία Οδό αφού όπως έγινε γνωστό, το ΣτΕ απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Τον Μάρτιο η ΑΚΤΩΡ είχε ζητήσει παράταση του διαγωνισμού για να υποβάλλει προσφορά μετά την απόφαση της Ισπανικής Roadis που συμμετείχαν αρχικά από κοινού στην διαγωνιστική διαδικασία να αποσυρθεί από την κούρασα ιδιωτικοποίησης.

Η απόφαση του ΣτΕ ανοίγει το δρόμο για να ανοίξουν οι προσφορές και να υπάρξει ανάδοχος, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα καθώς ο διαγωνισμός πρέπει να τρέξει άμεσα.

Τι έχει συμβεί μέχρι σήμερα

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του μεγαλύτερου αυτοκινητόδρομου της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ είχε φτάσει σε τελικό στάδιο πέρυσι το Φθινόπωρο και τελικά στις 11 Δεκεμβρίου από τα 7 σχήματα που αρχικά διεκδικούσαν την παραχώρηση, προσφορά κατέθεσε μόνο το σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Egis Projects.

Στη συνέχεια υπήρξαν προσφυγές από τα άλλα δύο σχήματα με αποτέλεσμα το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει σε επανάληψη της διαδικασίας. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των προσφορών ορίστηκε η 1η Απριλίου 2021 όπου κατέβηκαν τα δύο παραπάνω σχήματα

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα