Prodea Investments: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ για οικιστικά projects

Prodea Investments: Επενδύσεις 60 εκατ. ευρώ για οικιστικά projects
Σπίτια στην Αθήνα SOOC

Επέκταση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της και σε κατοικίες προετοιμάζει η εισηγμένη ΑΕΕΑΠ.

Νέο επενδυτικό πρόγραμμα που δύναται να φθάσει τα 200 εκατ. ευρώ με επίκεντρο τις οικιστικές αναπτύξεις σχεδιάζει η Prodea Investments. Ειδικότερα, η ΑΕΕΑΠ μετά την απόκτηση ακινήτου στο Ελληνικό (εκτός του Μητροπολιτικού Πάρκου που αναπτύσσει η Lamda Development), και το οποίο προορίζει για ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος, προχώρησε σε συνεργασία με εξειδικευμένους developers για τη δημιουργία σε πρώτη φάση 5 οικιστικών projects στην Αττική με έμφαση τα Βόρεια Προάστια.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Prodea, η αρχική επένδυση για την απόκτηση γης ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος ανάπτυξης των συγκεκριμένων οικιστικών συγκροτημάτων αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 40 εκατ. ευρώ, οδηγώντας την πρώτη επενδυτική φάση στα 60 εκατ. ευρώ. Τα πέντε οικιστικά projects βρίσκονται σε διάφορες φάσεις ωρίμανσης, με τη διοίκηση της Prodea να εκτιμά ότι ο ορίζοντας σταδιακής ολοκλήρωσης θα κυμανθεί από 18-36 μήνες, ενώ οι προπωλήσεις αυτών ήδη έχουν ξεκινήσει.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Prodea, κ. Ά. Καρυτινό, ο κύριος όγκος των εν λόγω αναπτύξεων προορίζονται για πώληση, ενός μέρος αυτών αναμένεται να διατεθεί με το μοντέλο Built to Rend, ως μια πιλοτική κίνηση της εταιρείας στη συγκεκριμένη μορφή εκμετάλλευσης ακινήτων.

Σύμφωνα με τον κ. Καρυτινό εξάλλου, αποτελεί ένα άγνωστο εν πολλοίς προϊόν στην ελληνική αγορά, το οποίο μένει να φανεί ποιες αποδόσεις μπορεί να προσφέρει, δεδομένου ότι ως RICS, η Prodea αναζητά αποδόσεις (yields) της τάξης του 7% κατά μέσο όρο. Η εταιρεία σε κάθε περίπτωση προγραμματίζει τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου οικιστικών projects ενώ πέραν των παραπάνω διαθέτει και κτίριο φοιτητικών κατοικιών στην Κυψέλη.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα