Πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ: Συνεννοήσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων έκαναν τους δεύτερους να υπαναχωρήσουν

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Στέλιου Σταυρίδη, προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, δεύτερη ημέρα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωζώνη που διοργάνωσε ο Economist.(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)
Στιγμιότυπο από την ομιλία του Στέλιου Σταυρίδη, προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, την Τρίτη 16 Απριλίου 2013, δεύτερη ημέρα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με την ελληνική κυβέρνηση για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ευρωζώνη που διοργάνωσε ο Economist.(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ) EUROKINISSI

Σε παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επέρριψε την ευθύνη για το ναυάγιο της ΔΕΠΑ ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέλιος Σταυρίδης

Πολύ σύντομα θα επαναπροκηρύξουμε τον διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, στην πρωινή εκπομπή του ΜΕΓΚΑ.

Δεν περιμέναμε να μην εμφανιστούν οι Ρώσοι αλλά δεν πάθαμε σοκ, ανέφερε ο κ.Στέλιος Σταυρίδης ερωτηθείς σχετικά με την αλλαγή της στάσης της Gazprom και την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τη ΔΕΠΑ, ενώ εκτίμησε ότι "συνεννοήσεις Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Ρώσων έκαναν τους δεύτερους να υπαναχωρήσουν".

Σημείωσε, πάντως, ότι "είναι νίκη της ελληνικής πλευράς ότι οι Ρώσοι αισθάνθηκαν καλοδεχούμενοι· το ότι δεν συμμετείχαν τελικά, δεν έχει σχέση με την ελληνική πλευρά".

Τόνισε δε ότι θα βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για τα έσοδα, μετά το ναυάγιο με τους Ρώσους, σε απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι "στο ΤΑΙΠΕΔ ενημερωθήκαμε για το ναυάγιο της συμφωνίας χθες το μεσημέρι".

Παράλληλα, ανέφερε πως η ΔΕΠΑ παραμένει σε ελληνικά χέρια και οι πλειοψηφία των μετοχών της στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ, ενώ προανήγγειλε ότι ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί πολύ γρήγορα.

Μάλιστα, ερωτηθείς για την αποκάλυψη εκ μέρους των Ρώσων ότι η Ελλάδα πληρώνει 30% ακριβότερα το αέριο από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Σταυρίδης απάντησε ότι "είναι ευχάριστο το γεγονός ότι το μάθαμε", σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτές οι στρεβλώσεις της αγοράς.

SHARE:

24Media Network