Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες

Γραφεία της ΔΕΗ
Γραφεία της ΔΕΗ EUROKINISSI

Στις 19 Μαρτίου λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Ανακοινώθηκε και επίσημα την Παρασκευή η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας της ΔΕΗ, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της.

Νωρίτερα συνεδρίασε το ΔΣ της επιχείρησης, το οποίο «επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της "Λιγνιτική Μελίτης Α.Ε." ή/και της "Λιγνιτική Μεγαλόπολης Α.Ε."». Η δημόσια Κοινή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Υποβολής Δεσμευτικών Προσφορών αναρτήθηκε στον σύνδεσμο: https://www.dei.gr/el/i-dei/i-etairia/expression-of-interest-meliti-and-or-megalopoli.

Σύμφωνα με την προκήρυξη η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λήξει στις 19 Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσει διαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας μετόχων και η υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι επιχειρήσεις/κοινοπραξίες που συμμετείχαν στην προηγούμενη διαδικασία (που κηρύχθηκε άγονη) όσο και νέοι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις οικονομικής και τεχνικής επάρκειας. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΔΕΗ
SHARE: