Προς παράταση η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ

Προς παράταση η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ
Σπίτια στην Αθήνα Eurokinissi

Λίγες μέρες πριν το τέλος του μήνα υπάρχουν εκκρεμότητες με την εκκαθάριση του φόρου

Στην παράταση πληρωμής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ προσανατολίζεται πλέον το υπουργείο Οικονομικών, αφού, λίγες μέρες πριν το τέλος του μήνα, υπάρχουν εκκρεμότητες με την εκκαθάριση του φόρου.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει πρώτα να γίνουν οι αλλαγές για τα 28 μικρά νησιά που εξήγγειλε από την Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός και επιπλέον θα πρέπει να επανυπολογιστεί και ο ΕΝΦΙΑ για τις 16 περιοχές της χώρας, για τις οποίες οι αντικειμενικές τιμές άλλαξαν με απόφαση του ΣτΕ .

Επειδή δεν είναι επιθυμητό τα εκκαθαριστικά να σταλούν στα περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων μια ή δύο ημέρες πριν το τέλος του μήνα, φαίνεται ότι προκρίνεται η παράταση τουλάχιστον για την πρώτη δόση του φόρου μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Το ζητούμενο είναι αν οι πολίτες θα υποχρεωθούν σε διπλή δόση μέσα στο επόμενο μήνα όπως συνέβη και με αυτούς που δεν είχαν υποβάλλει τις φορολογικές τους δηλώσεις ως το τέλος Ιουλίου και αναγκάστηκαν σε διπλή δόση τον Αύγουστο.

Το σχέδιο για παράταση άφησε ανοιχτό και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας νωρίτερα στον Alpha FM σημειώνοντας ότι θα ληφθεί η κατάλληλή μέριμνα για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα οι πολίτες που είναι υπόχρεοι του φόρου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version