Πρόσκληση σε Γερμανούς επενδυτές από Σάλλα

Πρόσκληση σε Γερμανούς επενδυτές από Σάλλα
EUROKINISSI

Πρόσκληση σε επενδυτές από Γερμανία απηύθυνε ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, κ. Μ. Σάλλας, από το Βερολίνο, από όπου τόνισε ότι η οικονομία της χώρας ανακτά σιγά σιγά την ελπίδα. "Η Γερμανία βοήθησε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση. Αλλά και η Ελλάδα συνέβαλε από την πλευρά της και έκανε θυσίες κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης", επεσήμανε σε συνέντευξή του στη Borsen Zeitung

«Ενδιαφερόμαστε για Γερμανούς επενδυτές σε ελληνικές επιχειρήσεις!». Με αυτό το μήνυμα, απευθύνει πρόσκληση σε γερμανικά κεφάλαια για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο πρόεδρος του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου στην Ελλάδα - της Τράπεζας Πειραιώς -  κ. Μιχάλης Σάλλας , με την αφορμή της επίσκεψης του στο Βερολίνο.

Οπως τονίζει στο πλαίσιο συνέντευξής του στη γερμανική εφημερίδα Borsen Zeitung, οι σημαντικότεροι τομείς που μπορούν να προσελκύοσυν επενδύσεις από Γερμανία είναι η επεξεργασία αγροτικών προϊόντων, τα ακίνητα, το εμπόριο και κυρίως ο τουρισμός. Οπως διευκρινίζει ο ίδιος ο κ. Σάλλας, σχολιάζοντας ως πρόσκαιρη την επιφυλακτικότητα των Γερμανών επενδυτών να υλοποιήσουν άμεσα projects στη χώρα μας: «Η Γερμανία βοήθησε την Ελλάδα στην οικονομική κρίση. Αλλά και η Ελλάδα συνέβαλε από την πλευρά της και έκανε θυσίες κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών από το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης».

Μιλώντας στο γερμανικό τύπο για την Ελλάδα, ο επικεφαλής του Ομίλου Πειραιώς τόνισε χαρακτηριστικά ότι η οικονομία της χώρας μας ανακτά σταδιακά την ελπίδα.Το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον έχει σταθεροποιηθεί σχετικά και πλέον αυτό που προσδοκάται είναι μια θετική ώθηση της οικονομίας κατά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των μεταρρυθμιστικών μέτρων από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η επανειλημμένη αναβολή έχει συμβάλει στην επιφυλακτικότητα, γεγονός που δεν διευκολύνει καθόλου την αντιμετώπιση της κρίσης από την ελληνική οικονομία, όπως ανέφερε σχετικά.

Ως προς τις τράπεζες, ο κ. Μιχάλης Σάλλας, επεσήμανε ότι " έχει σημειωθεί πρόοδος στην Ελλάδα, κυρίως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα κόκκινα δάνεια – τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPL's), τα οποία όμως αρχίζουν και μειώνονται".

SHARE: