"Προτιμότερα τα μέτρα από μια άτακτη χρεοκοπία"

Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του EUROGROUP στο Λουξεμβούργο.Στην φωτογραφία ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος (Α) και ο επίτροπος της Ε.Ε 'Ολι Ρέν (Δ) ,συνεδρίαση Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2011 (No commercial use. Credit "The Council of the European Union")
Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση του EUROGROUP στο Λουξεμβούργο.Στην φωτογραφία ο Υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος (Α) και ο επίτροπος της Ε.Ε 'Ολι Ρέν (Δ) ,συνεδρίαση Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2011 (No commercial use. Credit "The Council of the European Union") EUROKINISSI

Ικανοποίηση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Όλι Ρεν. Χαιρέτισε την υπερψήφιση του Μνημονίου 2

Ως έκφραση αποφασιστικότητας της Ελλάδας χαρακτήρισε ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν την χθεσινή υπερψήφιση του Μνημονίου 2.

"Η χθεσινή ψήφος ήταν η έκφραση της αποφασιστικότητας της χώρας να βάλει τέλος στη δίνη των μη διατηρήσιμων δημόσιων οικονομικών και την απώλεια της ανταγωνιστικότητας", είπε χαρακτηριστικά, αφού χαιρέτισε την ψήφιση από την ελληνική Βουλή του δεύτερου δανειακού προγράμματος της χώρας.

Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως η εφαρμογή των μέτρων του νέου δανειακού προγράμματος είναι προτιμότερη για τους Έλληνες από μία άτακτη χρεοκοπία που θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον κοινωνικό ιστό της χώρας, ενώ προσέθεσε πως το νέο πρόγραμμα θα παράσχει στην Ελλάδα πρωτοφανή οικονομική βοήθεια και αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους εταίρους της.

"Το οικονομικό μοντέλο που ακολουθήθηκε στη Ελλάδα ως το 2009 απέτυχε και η χώρα ζούσε επί σειρά ετών πάνω από τις δυνατότητές της", υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι για γυρίσει η Ελλάδα σελίδα πρέπει να βελτιώσει τις διαρθρωτικές της αδυναμίες.

Κάλεσε δε τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας να δεσμευθούν ότι θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως την Τετάρτη θα έχει βρεθεί λύση και στο εκκρεμές ζήτημα των 325 εκατ. ευρώ.

Τέλος, καταδίκασε τα απαράδεκτα, όπως χαρακτήρισε,  βίαια γεγονότα στην Αθήνα.

"Τα άτομα αυτά δεν αντιπροσωπεύουν την ευρεία πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον της χώρας τους", είπε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ρέσλερ: Παραμένουμε επιφυλακτικοί με την Ελλάδα

SHARE:

24Media Network