Πτώση στα χρηματιστήρια μετά τη συνάντηση Λαβρόφ με Κουλέμπα – Άνοδος για το πετρέλαιο

Πτώση στα χρηματιστήρια μετά τη συνάντηση Λαβρόφ με Κουλέμπα – Άνοδος για το πετρέλαιο
Χρηματιστήριο Αθηνών Eurokinissi

Απώλειες καταγράφηκαν σήμερα στα χρηματιστήρια της Γερμανίας και της Γαλλίας. Στις 808 μονάδες έπεσε το χρηματιστήριο Αθηνών. Άνοδος στην τιμή του πετρελαίου.

Μετά την ανοδική πορεία που κατέγραψαν χθες τα χρηματιστήρια διεθνώς, η άκαρπη συνάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ με τα τον Ντμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια, προκάλεσε πτώση στις διεθνείς αγορές.

Πτώση στις μονάδες του χρηματιστηρίου Αθηνών καταγράφηκε σήμερα μετά τη χθεσινή “ανάσα”, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 13:00 να διαμορφώνεται στις 808,38 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,77%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 45,25 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 1,83%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,64%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (-4,82%), της Alpha Bank (-4,50%), της Πειραιώς (-4,42%) και της Eurobank (-3,91%).

Πτώση και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφει πτώση 1%. Ο δείκτης έκλεισε 4,7% υψηλότερα την Τετάρτη (09/03) στην καλύτερη ημέρα του από τον Μάρτιο του 2020, με τις τιμές των εμπορευμάτων να πέφτουν απότομα.

Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραψε απώλειες 2% στις 13.557 μονάδες, ενώ ο γαλλικός δείκτης CAC έχασε 2%. Στο Λονδίνο, ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 1%, ενώ αντίστοιχα, στην ευρωπαϊκή περιφέρεια ο δείκτης του Μιλάνο υποχωρεί 2,5%.

Ως αποτέλεσμα αυτών, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε κατά 4%, φτάνοντας τα 113 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ η αξία του Brent ενισχύθηκε κατά 5% και 116 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα