Ραντεβού την Παρασκευή για τις εβδομαδιαίες αναλήψεις σε τράπεζες. Οδηγίες προς τους καταθέτες

Ραντεβού την Παρασκευή για τις εβδομαδιαίες αναλήψεις σε τράπεζες. Οδηγίες προς τους καταθέτες

Λήγει αύριο Παρασκευή η διορία για τα πρώτα σωρευτικά 300 ευρώ. Αναλυτικά οι οδηγίες προς ναυτιλομένους καταθέτες για κάθε τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων

Ραντεβού το Σάββατο θα πρέπει να δίνουν με τις τράπεζες οι πολίτες, εάν επιθυμούν να κάνουν ανάληψη του συνολικού ποσού που δικαιούνται σε επίπεδο εβδομάδας.

Όπως προκύπτει από τις αποφάσεις κυβέρνησης και τραπεζών, τις οποίες ανέλυσε διεξοδικά την περασμένη Κυριακή η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη:

- Για το διάστημα Δευτέρα 20/7 έως Παρασκευή 24/7 οι καταθέτες έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 300 ευρώ σωρευτικά (5 μέρες Χ 60 ευρώ = 300).

Καθώς αύριο ξημερώνει η 24η Ιουλίου, οι πολίτες έχουν προθεσμία λίγων ωρών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ανάληψη ποσού έως και 300 ευρώ.

Εάν όμως κάποια ή κάποιες μέρες (αρχής γενομένης από την 20ή Ιουλίου) οι πολίτες έκαναν αναλήψεις έως 60 ευρώ ημερησίως, τότε μέχρι αύριο Παρασκευή, θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε ανάληψη του υπόλοιπου ποσού που υπολείπεται από όσα έχουν ήδη σηκώσει.

- Για το διάστημα Σάββατο 25/7 έως Σάββατο 1 Αυγούστου και για τις επόμενες εβδομάδες, οι καταθέτες θα έχουν τη δυνατότητα ανάληψης 60 ευρώ ημερησίως ή 420 ευρώ σωρευτικά (7 μέρες Χ 60 ευρώ).

Όπως γίνεται αντιληπτό, εάν ο καταθέτης δεν λάβει αυτή την εβδομάδα τα 300 ευρώ, δεν θα μπορεί να λάβει την επόμενη εβδομάδα 720 ευρώ (300 ευρώ συν 420 ευρώ), αλλά μόνο τα 420 ευρώ.

Ειδικότερα, με το ξημέρωμα του Σαββάτου 25 του μηνός, χάνεται το δικαίωμα της συνολικής ανάληψης των 300 ευρώ (έως 24/7) και ξεκινά νέα εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, η τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων θα ξεκινάει κάθε Σάββατο ξημέρωμα, με όριο αναλήψεως 60 ευρώ ημερησίως.

Εάν δεν πάει κάποιος την πρώτη μέρα, τότε θα έχει δικαίωμα μεταφοράς του δικαιώματος ανάληψης.

Δηλαδή εάν κάποιος δεν πάει να σηκώσει τα 60 ευρώ το Σάββατο, τότε θα έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ την αμέσως επόμενη ημέρα - Κυριακή - ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει δικαίωμα ανάληψης 180 ευρώ την μεθεπόμενη μέρα, Δευτέρα.

Εάν ο καταθέτης δεν κάνει την ανάληψη των 60 ευρώ ημερησίως εντός της εβδομάδας, τότε θα μπορεί με τη λήξη της εβδομάδας να λάβει σωρευτικά τα 420 ευρώ.

Το δικαίωμα ανάληψης του εβδομαδιαίου ποσού εξαντλείται κάθε Παρασκευή μεσάνυχτα - Σάββατο ξημερώματα, πριν ξεκινήσει η νέα τραπεζική εβδομάδα.

SHARE: