Ρέγκλινγκ: Κίνδυνος για το ευρώ από κατάρρευση της Κύπρου

Ρέγκλινγκ: Κίνδυνος για το ευρώ από κατάρρευση της Κύπρου

Ο επικεφαλής του ΕΜΣ Κ. Ρέγκλινγκ είναι κατά της χαλάρωσης του σχεδίου διάσωσης. Eπιμένει ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας "θα ήταν κίνδυνος για το ευρώ"

Ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), Κλάους Ρέγκλινγκ, προειδοποιεί την κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με τη χαλάρωση του σχεδίου διάσωσης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται την Τρίτη

Ουσιαστικά ο κ.Ρέγκλινγκ τάσσεται κατά της χαλάρωσης καθώς θεωρεί ότι αυτό θα είναι εις βάρος της Κύπρου.

«Το ερώτημα αν η Κύπρος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα για τη σταθεροποίηση της χώρας και των τραπεζών της, είναι αποκλειστική ευθύνη της κυπριακής κυβέρνησης. Αλλά στο τέλος, πρέπει να υπάρχει συμβολή της Κύπρου σε ποσό ισοδύναμο με αυτό που επιτεύχθηκε στη συμφωνία το βράδυ της Παρασκευής», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα Bild.

Σε αυτή τη συνέντευξη ο γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) επιμένει ότι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας «θα ήταν κίνδυνος για το ευρώ».

Ο Ρέγκλινγκ εξέφρασε ταυτόχρονα την πεποίθηση του ότι τα χειρότερα στην κρίση στη ζώνη του ευρώ έχουν περάσει.

«Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι οι χώρες που είναι σε κρίση, ιδιαίτερα η Ιρλανδία και η Πορτογαλία είναι στο σωστό δρόμο. Τα χειρότερα της κρίσης του ευρώ για τις χώρες αυτές είναι πίσω μας», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ στη γερμανική εφημερίδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα