Ρέσλερ: “Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης”

Ρέσλερ: “Η χρεοκοπία δεν είναι θέμα συζήτησης”
7-10-2011-ΑΘΗΝΑ-Συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (α) στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ (δ), ο οποίος πραγματοποιεί από χθες επίσκεψη ως επικεφαλής γερμανικής επιχειρηματικής αποστολής.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ). Eurokinissi

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φ. Ρέσλερ, ο άνθρωπος που προκάλεσε πανικό σε Ελλάδα και Ευρώπη με τις δηλώσεις του περί "συντεταγμένης χρεοκοπίας", αναθεωρεί και δηλώνει πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα

Μετά τη συνάντησή του σήμερα Παρασκευή, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο Γερμανός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας τόνισε πως “θέμα είναι η στήριξη όλων των κρατών της Ευρωζώνης και της Ελλάδας”.

Οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο όπως είπε ο κ. Ρέσλερ, θα περιλαμβάνει τρία σημεία: διοικητική-τεχνική βοήθεια, επίλυση των εκκρεμών υποθέσεων με γερμανικές επιχειρήσεις και δυνατότητες χρηματοδότησης επενδύσεων στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσοχοίδης τόνισε ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις συμμετέχουν με 12% στο ελληνικό ΑΕΠ και παρουσιάζουν μια από τις μεγαλύτερες κερδοφορίας στην Ευρώπη.

Επεσήμανε ακόμη ότι ο κ. Ρέσλερ επέδειξε ισχυρά αντανακλαστικά στο πώς πρέπει να αντιλαμβάνεται ένας πολιτικός την κρίση, καθώς αντελήφθη ότι χρειάζεται συνεργασία, σταθερότητα και εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη και την ελληνική οικονομία. Επανέλαβε δε τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις αλλαγές στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε τις θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός.

Λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε και η συνάντηση του κ. Ρέσλερ με τον πρωθυπουργό, Γ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες, μιλώντας στο ελληνογερμανικό φόρουμ στην Αθήνα, ο κ. Ρέσλερ έστειλε μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

“Πρέπει να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις γιατί είναι σημαντικό να υπάρξουν επενδύσεις. Περνάμε δύσκολες εποχές, αλλά οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί μπορούν να παράσχουν την οικονομική στήριξη, που απαιτεί η χώρα”, δήλωσε, επαναλαμβάνοντας πως στόχος της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας είναι να μείνουν “όλες οι χώρες του ευρώ εντός της Ευρωζώνης”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα