Reuters: Συμφωνία με την τρόικα μέχρι τη Δευτέρα. “Αγκάθι” η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων

Reuters: Συμφωνία με την τρόικα μέχρι τη Δευτέρα. “Αγκάθι” η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων
ΑΘΗΝΑ-Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ.ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΠΟΛ ΤΟΜΣΕΝ.(EUROKINISSI) Eurokinissi

Συμφωνία για όλα πλην της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων "βλέπει" η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του ΥΠΟΙΚ στο Reuters. Νέα συνάντηση την Πέμπτη της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συνάντηση και με την ηγεσία του υπ. Εσωτερικών

Η Ελλάδα αναμένει ότι θα συμφωνήσει με την τρόικα μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας για όλα τα θέματα πλην της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό αναφέρει το Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών.

Ο αξιωματούχος δήλωσε στο πρακτορείο ότι η χώρα δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της τρόικας για την κινητικότητα, όπως αυτές έχουν τεθεί.

Μάλιστα, σημείωσε πως ακόμα και στο ακραίο σενάριο καθυστέρησης της δόσης της οικονομικής βοήθειας, η χώρα μπορεί να προχωρήσει σε αυξημένες εκδόσεις εντόκων γραμματίων.

“Δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου”, είπε χαρακτηριστικά. “Θα αναγκαστούμε να κάνουμε αυξημένη έκδοση εντόκων γραμματίων, θα καθυστερήσουμε τις πληρωμές των ληξιπρόθεσμων και ίσως μας οδηγήσει και σε άλλες περικοπές πληρωμών”, πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το πρωί η τρόικα συναντήθηκε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για τα θέματα της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο.

Μάλιστα, την Πέμπτη στις 10 το πρωί θα επαναληφθεί η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η τρόικα, που έφθασε στο υπουργείο στις 11 το πρωί, αποχώρησε στις 12.30, προκειμένου η διαπραγμάτευση να συνεχισθεί αύριο.

Αύριο, επίσης, η τρόικα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών.

Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, φλέγοντα θέματα είναι η παράταση της προθεσμίας για την κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και το θέμα του συνυπολογισμού ή όχι των 2.656 εργαζομένων της ΕΡΤ στον αριθμό των 4.000 απολύσεων, για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί. Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Εσωτερικών, ζήτημα παραμένει το ενδεχόμενο αποχώρησης δημοτικών υπαλλήλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα