Reuters: Συζητούν τρίτο μνημόνιο για την Ελλάδα

default image

Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, που λήγει στα τέλη Ιουνίου, για να πάρει τα υπόλοιπα χρήματα, αναφέρει σήμερα το πρακτορείο Reuters

Η Ελλάδα μπορεί να χρειαστεί μια τρίτη επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος, που λήγει στα τέλη Ιουνίου, για να πάρει τα χρήματα που απομένουν.

Τα παραπάνω ανέφεραν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης σε χθεσινή τηλεδιάσκεψη, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης δήλωσαν πως “η κατάσταση έχει σοβαρέψει” και εκφράστηκαν ανησυχίες ότι “μια τρίτη επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος μπορεί να χρειαστεί”.

Αν δεν λάβει τα 3,6 δισ. ευρώ από την Ευρωζώνη και το ΔΝΤ, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και πιθανότατα θα βρεθεί εκτός ευρώ, αναφέρει το τηλεγράφημα.

Το Reuters αναφέρει ακόμη πως η Κομισιόν θεωρεί “κακό σημάδι” την μη καταβολή της δόσης της Παρασκευής στο ΔΝΤ και πως αυτό θα φέρει περισσότερα εμπόδια στην πορεία των διαπραγματεύσεων.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις, το πρακτορείο αναφέρει πως η συμφωνία για τις αλλαγές στο ΦΠΑ είναι πολύ κοντά, αλλά “κλειδί” παραμένουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπου οι δανειστές επαναφέρουν το ζήτημα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, αλλά και μειώσεις κύριων συντάξεων.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ΦΠΑ οι δανειστές προτείνουν: 11% σε τρόφιμα και φάρμακα και 23% σε όλα τα υπόλοιπα και η κυβέρνηση: 6% στα φάρμακα και 11% και 23% για τρόφιμα και υπηρεσίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα