Σε γερμανική εταιρία το έργο προμήθειας των σωλήνων για τον αγωγό ΤΑΡ

Σε γερμανική εταιρία το έργο προμήθειας των σωλήνων για τον αγωγό ΤΑΡ

Η Salzgitter Mannesmann International είναι εκείνη που θα αναλάβει την προμήθεια των σωλήνων για τον αγωγό φυσικού αερίου που θα συνδέει την Ελλάδα με την Ιταλία. Πότε θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες

Η Γερμανική Salzgitter Mannesmann International κέρδισε το διαγωνισμό για την προμήθεια των σωλήνων που θα συνθέσουν τον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ (Ελλάδα – Αλβανία – Ιταλία) σε μήκος 270 χιλιομέτρων (επί συνόλου 878 χιλομέτρων που είναι το μήκος του αγωγού από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι τις ακτές της Ιταλίας στην Αδριατική).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κοινοπραξία κατασκευής του αγωγού, το συμβόλαιο αφορά τόσο το χερσαίο όσο και το υποθαλάσσιο τμήμα του αγωγού και αντιστοιχεί σε σωλήνες συνολικού βάρους 170.000 τον.

Για τα υπόλοιπα τμήματα του αγωγού αναμένονται ότι οι αναθέσεις των προμηθειών θα γίνουν σύντομα. Η Salzgitter που κέρδισε το πρώτο συμβόλαιο ιδρύθηκε το 1859, πραγματοποίησε το 2014 πωλήσεις ύψους 9 δισ. Ευρώ και απασχολεί 25.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινοπραξίας, Ian Bradshaw, οι κατασκευαστικές εργασίες και στις τρεις χώρες (Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία) αναμένεται να ξεκινήσουν το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα