Σεπτέμβρη "κλειδώνει" ο Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας

Σεπτέμβρη "κλειδώνει" ο Μόνιμος Μηχανισμός Σταθερότητας

Στις 23 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί από τη γερμανική Βουλή η κύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας του ευρώ (ΕSM)

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρώσει η Γερμανία τη νομοθετική διαδικασία για την κύρωση του Μόνιμου Μηχανισμού Σταθερότητας του ευρώ (ΕSM).

Ο σχετικός νόμος για το Μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, θα τεθεί προς ψήφιση στην Ομοσπονδιακή Βουλή Bundestag στις 23 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως η ηγεσία του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ εκτιμά ότι στην ψηφοφορία αυτή θα διασφαλιστεί η πλειοψηφία της συμπολίτευσης.

"Παρά την αβεβαιότητα για τη συναίνεση των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού, η ηγεσία του εκφράζει την αισιοδοξία ότι η σχετική πρόταση νόμου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης θα γίνει στο τέλος αποδεκτή" αναφέρει η FAZ.

Στα τέλη του τρέχοντος μηνός θα συνεδριάσουν, κεκλεισμένων των θυρών, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων, προκειμένου να προετοιμάσουν την σχετική πρόταση νόμου.

"Εκκρεμούν λεπτομέρειες του νόμου για το ευρώ, που θα οριστικοποιηθούν σε περαιτέρω συσκέψεις των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων” και οι οποίες θα συζητηθούν στη συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου με Νικολά Σαρκοζί, την επόμενη Τρίτη στο Παρίσι.

Αναφέρεται ότι ο "νόμος για το ευρώ" θα ψηφιστεί από τα δύο νομοθετικά σώματα της Γερμανίας, Bundestag και Bundesrat στις 23 Σεπτεμβρίου, μία μόλις ημέρα μετά από την ομιλία που θα εκφωνήσει ο Πάπας Βενέδικτος Ι Στ', με θέμα που θα σχετίζεται με την ευρωπαϊκή πολιτική.

SHARE:

24Media Network